Dopingsjokk for russerne tre måneder før OL

Kan miste ansvaret for dopingtestene.

RUSSERNE FÅR NEPPE TESTE: Flere tusen OL-utøvere skal testet under lekene i Sotsji. Nå får trolig ikke russerne lov til å behandle dopingtestene selv om de er vertsnasjon.
Foto: Per Løchen / Scanpix
RUSSERNE FÅR NEPPE TESTE: Flere tusen OL-utøvere skal testet under lekene i Sotsji. Nå får trolig ikke russerne lov til å behandle dopingtestene selv om de er vertsnasjon. Foto: Per Løchen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det russiske antidopinglaboratoriet i Moskva og Sotsji stenges og får ikke ansvaret for testene under OL som starter om under tre måneder. Det melder svenske Viasat.

Det skal være verdens antidopingbyrå, WADA, som ikke er fornøyd med hvordan vertsnasjonen for Sotsji-OL behandler sine dopingprøver. Manglende troverdighet til utførelsen av dopingtester er hovedgrunnen.

- Jeg sitter i en internasjonal komité med sjefen for antidopinglaboratoriet i Moskva, og også det i Sotsji. Jeg skulle egentlig ha et møte med ham i oktober, men han dukket ikke opp, sier antidopingjeger Inggard Lereim til Dagbladet.

- Så da skjønte man jo at det ikke var helt som det skulle være. Så jeg er ikke overrasket, sier medisinprofessoren med mer enn 30 års erfaring med antidopingarbeid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer