Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dopingsjokk i Italia: To ryttere suspendert kvelden før Giro d'Italia

Testet positivt utenfor konkurranse.

PÅ LAGPRESENTASJON: Stefano Pirazzi (lengst til venstre av sykkelrytterne) og Nicola Ruffoni (helt til høyre) var begge på lagpresentasjonen i forkant av Giro d'Italia, som starter fredag. Foto: Tim de Waele.
PÅ LAGPRESENTASJON: Stefano Pirazzi (lengst til venstre av sykkelrytterne) og Nicola Ruffoni (helt til høyre) var begge på lagpresentasjonen i forkant av Giro d'Italia, som starter fredag. Foto: Tim de Waele. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): På kvelden før den hundrede utgaven av Giro d'Italia starter, har det italienske rittet fått en verst mulig start.

Torsdag kveld meldte den italienske storavisen Gazzeta dello Sport at de to italienerne Nicola Ruffoni og Stefano Pirazzi begge har testet positivt for doping i tester tatt utenfor konkurranse.

Det internasjonale sykkelforbundet, UCI, bekreftet senere torsdag kveld de positive prøvene i en pressemelding.

De to positive prøvene stammer fra henholdsvis 25. og 26. april.

For Ruffoni var det kun to dager etter at han hadde fullført Tour of Croatia, et ritt han vant to etapper i. Pirazzi fullførte på sin side Tour of the Alps fem dager før den positive testen.

Stoffet de to har testet positivt på, er en undergruppe av veksthormoner, mer presist vektshormonfrigjørende peptider.

De to rytterne er nå suspendert med umiddelbar virkning, men har rett til å få B-prøven sin analysert.

Blir sparket hvis B-prøven er positiv

I en pressemelding fra laget, bekrefter også de de positive prøvene. Der skriver de også at begge rytterne vil bli sparket umiddelbart fra laget om B-prøven viser samme positive resultat.

De to syklistene sykler begge for Bardiani-CSF, og ettersom de nå ha to i løpet av de siste tolv månedene, risikerer de en kollektiv utestengelse på mellom 15 og 45 dager.

De to var begge tilstede under kveldens lagpresentasjon i forkant av Giro d'Italia.

Skulle starte giroen

Begge rytterne skulle etter planen startet Giro d'Italia fredag for Bardiani-laget.

– Vi er absolutt sjokkerte over nyhetene, sier lagdirektør Roberto Reverbi til Gazzetta dello Sport.

Pirazzi vant en etappe i rittet i 2014, og vant også klatrekonkurransen i 2013.

Begge rytterne var blant lagets store stjerner, og Ruffoni hadde nettopp vunnet to etapper i Tour of Croatia. Dermed var han på forhånd én av outsiderne til spurtetappene i årets giro.

Pirazzi har på sin side i lang tid vært én av de store profilene i det italienske laget, som er et såkalt prokontinentallag. Det vil si at de er avhengige av invitasjoner for å kjøre de største rittene, slik som Giro d'Italia.

Saken er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.