Dopingsjokk i NBA: - Aldri sett det før

På kort tid har NBA suspendert to unge, fremadstormende talenter for bruk av stoffer på dopinglista. Dette er noe nytt, mener eksperter.

SUSPENDERT: Atlanta Hawks-forward John Collins har blitt suspendert i 25 kamper etter det ble funnet sport av veksthormon i dopingprøven hans. Foto: Brett Davis-USA TODAY Sports/NTB Scanpix
SUSPENDERT: Atlanta Hawks-forward John Collins har blitt suspendert i 25 kamper etter det ble funnet sport av veksthormon i dopingprøven hans. Foto: Brett Davis-USA TODAY Sports/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Doping har lenge vært et tema som de profesjonelle idrettene i USA har styrt unna.

Tirsdag ble det kjent at Atlanta Hawks-spiller John Collins, i sin andre sesong i NBA og et stort framtidshåp for sørstats-laget hadde blitt tatt for bruk av veksthormoner.

Straffen?

En suspensjon i 25 kamper av en basketballsesong hvor vært lag har 82 kamper på kalenderen. Dermed vil 22-åringen bare gå glipp av omkring to og en halv måned med basketball, samt lønn over den samme perioden.

Dopingsaken kommer bare to uker etter at en annen ung og særdeles lovende spiller, fjorårets førstevalg i NBAs draft, DeAndre Ayton også ble utestengt for bruk av et vanndrivende middel, som kan brukes for å skjule bruk av prestasjonsfremmende stoffer.

- Det har jeg aldri sett før. Alle andre eksempler jeg kan komme på er enten spillere som har vært lenge i ligaen og er på en nedadgående kurve, eller notoriske sløvinger som har havnet utpå, sier Viasat-kommentator Arnstein Friling og fortsetter:

- Dette er noe annet, Ayton og Collins er potensielle all-stars i år eller de neste åra. Med veksthormoner og vanndrivende midler, da snakker vi om mer tradisjonell doping.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer