Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Verdensener Robert Farah tatt i doping

Dopingsjokk: Verdenseneren forklarer den positive prøven

Robert Farah er rangert som verdens beste tennisspiller i double og har vunnet 15 ATP-titler, deriblant Wimbledon og US Open. Nå er han dopingtatt. Selv bedyrer han sin uskyld.

DOPINGTATT: Robert Farah bedyrer sin uskyld. Foto: NTB Scanpix
DOPINGTATT: Robert Farah bedyrer sin uskyld. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Tennisstjerna Robert Farah (32) fra Colombia har avgitt en positiv dopingprøve.

Verdenseneren i double har testet positivt på det anabole stoffet boldenone, som er definert som prestasjonsfremmende og er på forbudslista til verdens antidopingbyrå WADA.

I en pressemelding sier en sørgmodig Farah:

- Dette er en av mine tristeste øyeblikk i livet og det uten tvil tristeste øyeblikket i min idrettskarriere.

- Akkurat nå er jeg i Los Angeles. Jeg får ikke spille Australian Open, som jeg hadde forberedt meg til siden desember.

UTESTENGELSE: Russland risikerer å bli utestengt fra all idrett i fire år for brudd på dopingreglementet. Landets håndballstjerner forsøker å ikke fokusere på dette under VM. Video: Rødt Kort. Vis mer

Slik forklarer han dopingsmellen

Farah, som har inntatt tronen som nr. 1 i verden i double sammen med landsmannen Juan Sebastián Cabal, sier videre i uttalelsen at han ti dager før den positive dopingprøven testet negativt i Shanghai.

- Jeg har også blitt testet minst 15 ganger på tilfeldige tidspunkt i løpet av det siste året; alle har vært negative, forteller han, før han forklarer den positive dopingprøven slik:

- Som den olympiske komiteen i Colombia formidlet i 2018, blir dette forbudte stoffet ofte funnet i colombiansk mat, som kan påvirke testresultatene til utøverne. Jeg er sikker på at dette har forårsaket denne positive dopingprøven.

Tennisstjerna fra Colombia bedyrer sin uskyld og forsikrer om at teamet hans vil etterforske saken i et forsøk på å frikjenne ham.

- Jeg har aldri brukt produkter som utfordrer fair play og etikken som karakteriserer idrett og spesielt tennis, som jeg elsker så høyt.

- Jeg vil jobbe hardt for å returnere til tennissporten på kortest mulig tid, varsler han.

To positive dopingprøver

Robert Farah har vunnet 15 ATP-titler, deriblant Wimbledon og US Open, og var i bestittelse av 1. plass på verdensrankingen inntil den positive dopingprøven inntraff og ble offentliggjort i dag, 14. januar 2020.

Den chilenske tennisspilleren Nicolas Jarry, som er rangert som nr. 78 på ATP-rankingen, er også suspendert som følge av en positiv dopingprøve. To muskelbyggende stoffer ble funnet i hans prøve.

Også Jarry benekter å ha dopet seg. Chileneren bedyrer sin uskyld ved å hevde at konsentrasjonen av de ulovlige stoffene i hans urinprøve er så lav at stoffene ikke kan ha hatt prestasjonsfremmende effekt.

DOPINGSKANDALE: Utestengelsen av suksesstreneren Alberto Salazar skaper full splid i den amerikanske leiren. Video: Expressen/Dagbladet Vis mer