TATT I DOPING: UFC-utøveren Jon Jones har testet positivt for et forbudt stoff. Foto: Scanpix
TATT I DOPING: UFC-utøveren Jon Jones har testet positivt for et forbudt stoff. Foto: ScanpixVis mer

Dopingsjokk: Tidenes beste UFC-utøver stoppet dager før tittelkamp

Jon Jones' møte med Daniel Cormier er avlyst.

(Dagbladet): I helga arrangeres UFC 200 i Las Vegas, av mange omtalt som sportens største stevne noensinne.

Hovedgrunnen til det var tittelkampen mellom omstridte Jon Jones (28) og regjerende verdensmester Daniel Cormier (37), men nå er prestisjeduellen avlyst. For bare to dager før de to skulle stå ansikt til ansikt med hverandre slapp UFC-president Dana White nyheten om at Jones har testet positivt for doping.

Jones ble testet utenfor konkurranse av Det amerikanske antidopingbyrået (USADA) 16. juni, og de foreløpige resultatene gjør at 28-åringen utestenges.

PROMOTERTE KAMPEN: Så seint som i går stilte Daniel Cormier, UFC-president Dana White og Jon Jones til pressekonferanse i Las Vegas for å promotere helgas match. Bare noen timer seinere amerikansk tid kom nyheten om sistnevntes dopingprøve. Foto: Scanpix
PROMOTERTE KAMPEN: Så seint som i går stilte Daniel Cormier, UFC-president Dana White og Jon Jones til pressekonferanse i Las Vegas for å promotere helgas match. Bare noen timer seinere amerikansk tid kom nyheten om sistnevntes dopingprøve. Foto: Scanpix Vis mer

I trøbbel

Tidligere i karrieren har Jones vist seg som kanskje den fremste utøveren som noen gang har kjempet i den såkalte oktogonen. Tiden hans i rampelyset har imidlertid ikke vært uten kontroverser.

I fjor ble Jones strippet for verdensmestertittelen etter å ha testet positivt for kokain og i tillegg forlatt en skadet, gravid kvinne etter en trafikkulykke. Jones' suspensjon ble opphevet tidligere i år, og i april returnerte amerikaneren med en poengseier mot Ovince St. Preux.

SKULLE MØTES: Jones og Cormier møttes i januar 2015. Da vant førstnevnte, men etterpå ble 28-åringen fratatt tittelen av UFC for utenomsportslige hendelser. Foto: Scanpix
SKULLE MØTES: Jones og Cormier møttes i januar 2015. Da vant førstnevnte, men etterpå ble 28-åringen fratatt tittelen av UFC for utenomsportslige hendelser. Foto: Scanpix Vis mer

Nå venter trolig en ny straff.

Sønderknust Cormier

Motstander Cormier er på sin side lei seg over at kampen trekkes fra UFC 200-kortet, hvor oppgjøret mellom Brock Lesnar og Mark Hunt nå blir hovedattraksjonen.

Cormier har ligget i hardtrening i flere måneder foran det som skulle være en svært innbringende match på betal-tv verden rundt.

- Jeg har jobbet veldig hardt for å forberede meg til dette. Mer enn noe annet er jeg skikkelig skuffet, sier Cormier via UFC.

37-åringen er samtidig glad for kampsportorganisasjonens samarbeid med USADA.

- De kommer til å rydde opp sporten vår, mener Cormier.