Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dopingskandalen i ferd med å knekke Tour de France

PARIS (Dagbladet): Den enorme dopingskandalen er i ferd med å kvele Tour de France. Tre syklister innrømmet å ha tatt dopingmiddelet EPO, og syklistene streiket i to timer i protest mot dårlig behandling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Rittet må stoppes, skrev den seriøse avisa Le Monde på lederplass, som ytterst sjelden vies til sport.

- Direktørene i Tour de France må sette en stopper for resten av rittet, sa Jean-Louis Bessis, advokaten til Festina-lagets massør Willy Voet.

Ifølge Bessis vet Voet to tusen ganger mer enn han allerede har sagt. I går truet advokaten med at Voet kunne offentliggjøre det han vet, og dermed utløse et enda større sykkeljordskjelv.

Streik

I går streiket syklistene.

- Vi blir behandlet som krøtter, for ikke å si aper i bur, sa Laurent Jalabert på syklistenes vegne.

De føler seg respektløst behandlet, og er lei av at pressen fokuserer på dopingskandalen framfor selve sykkelrittet.

Jalabert sa det var første gang syklistene var så solidariske, og at det var på tide man stoppet dette sirkuset.
Det blir opp til direktørene i Tour de France, Jean-Marie Leblanc og Jean-Claude Killy, å stoppe rittet. Det vil i så fall være en revolusjon. Sportsminister Marie-George Buffet nekter å ta den avgjørelsen.

Sykt

Regjerende verdensmester Laurent Brochard, Christophe Moreau og Armin Meier, tre av Festina-syklistene som hadde vært holdt i en nedverdigende varetekt siden kvelden før - innrømmet i går å ha tatt dopingmiddelet EPO.

- Jeg var offer for systemet, sa Armin Meier.

De tre ble sluppet fri i går. Richard Virenque nekter fortsatt. Han ble satt fri i går kveld etter 24 timer i celle med treseng.
Willy Voet ble også satt fri i går. Ifølge advokaten har han notert alt nøye i sine notatbøker i flere år. De skremmer mange.

Fant mer dop

Festina er ikke det eneste laget som tyr til doping. Politiet fant dopingmidler på hotellrommene til TVM-laget. Flere ledere sitter ennå i avhør.

TVM vil trolig bli disket på samme måte som Festina. Det kan bety slutten på årets Tour de France.
- Rittet har ikke lenger noen mening, slo avisa Le Monde fast i går.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!