WADA sa ja til Russland

DOPINGSKANDALEN: Sviktet av norsk rival. Linda tapte alene

Russland tilbake i internasjonal idrett. Dopet fortsetter.

DEFINITIVT PÅ RETT SIDE: WADAs visepresident Linda Hofstad Helleland kjempet til det siste uten støtte fra Norges Idrettsforbund for å beskytte rapportene til Richard McLaren (til venstre) om den russiske statssvindelen før og under Sotsji-OL. I dag tapte hun. Russland er tilbake i internasjonal idrett uten å ha innrømmet mer enn de kan snakke bort. Men president Tom Tvedt og styret i Norges Idrettsforbund sitter igjen med skammen. FOTO: Vidar Ruud / NTB scanpix
DEFINITIVT PÅ RETT SIDE: WADAs visepresident Linda Hofstad Helleland kjempet til det siste uten støtte fra Norges Idrettsforbund for å beskytte rapportene til Richard McLaren (til venstre) om den russiske statssvindelen før og under Sotsji-OL. I dag tapte hun. Russland er tilbake i internasjonal idrett uten å ha innrømmet mer enn de kan snakke bort. Men president Tom Tvedt og styret i Norges Idrettsforbund sitter igjen med skammen. FOTO: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

AT styret i Verdens-Antidopingbyrå (WADA) i ettermiddag sa ja til å ta Russland tilbake i internasjonal idrett uten at russerne gir fra seg alle dopingprøvene sine, er en historisk skandale.

- Det er som å la tjuvjegeren overta som skogvokter, beskrev en kommentator i Irish Times presist denne håpløse avgjørelsen.

Men for norsk idrett er situasjonen enda verre. Mens WADAs visepresident Linda Hofstad Helleland kjempet sin håpløs kamp mot mektige internasjonale idrettsledere for å stoppe det svake kompromisset som åpner for russisk come back, valgte den norske idrettspresidenten Tom Tvedt å gjemme seg på tjenestereise i Kina.

Det er et svik mot alt det norsk idrett har stått for i kampen for en renere idrett, og er i seg selv en god nok grunn til å skifte ut både idrettspresidenten og styret hans fortest mulig.

For her svikter toppledelsen i Norges Idrettsforbund alle de verdiene de sier de tror på.

AVGJØRELSEN i WADA-styret kom etter et godt planlagt politisk bakholdsangrep. I tolvte time før styremøtet ankom det et brev til WADAs generalsekretær Olivier Niggli med de nødvendige nesten-innrømmelsene fra den russiske sportsministeren Pavel Kolobkov. Det var et perfekt støt fra den tidligere olympiske fektermesteren, men WADA-sjefen Craig Reedie hadde sammen med Niggli i hemmelighet lagt alt til rette for ham:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer