Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dopingtatt curler dropper høringen som avgjør norsk medalje

Alexander Krusjelnitskij møter ikke til CAS-høring i sin dopingsak torsdag. Norge rykker opp til bronse i mixed double dersom OAR blir fratatt sin medalje.

DROPPER HØRING: Både A- og B-prøven til Alexander Krusjelnitskij har vist seg positivt. Curleren kommer ikke til å møte til høringen som avgjør om Norge får bronsemedaljen i mixed curling. Foto: REUTERS/Cathal McNaughton/NTB Scanpix
DROPPER HØRING: Både A- og B-prøven til Alexander Krusjelnitskij har vist seg positivt. Curleren kommer ikke til å møte til høringen som avgjør om Norge får bronsemedaljen i mixed curling. Foto: REUTERS/Cathal McNaughton/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alexander Krusjelnitskij møter ikke til CAS-høring i sin dopingsak torsdag. Curlingutøveren mener utfallet er gitt ettersom det foreligger positive prøver.

Krusjelnitskij spilte på OAR-laget som slo Norge i bronsekampen i mixed double, og det norske laget får medalje dersom han blir diskvalifisert.

Tidligere i uken ble det bekreftet at analysen av Krusjelnitskijs B-prøver bekreftet funnene i A-prøvene. Det er Idrettens voldgiftsrett (CAS) som avgjør dopingsaker under OL, og russeren er innkalt til høring torsdag.

Curlingspilleren har selv avvist alle anklager om bevisst doping etter at han testet positivt på det forbudte stoffet meldonium. Likevel vil han ikke forsvare seg for CAS-panelet.

- Etter å ha veid nøye for og mot, har jeg besluttet ikke å møte til høringen. Jeg anser at det under dagens regelverk er poengløst og nytteløst, sier han i en uttalelse gjengitt av RIA Novosti.

- Jeg er rede for avgjørelsen, som i slike saker er forutsigbart likelydende.

Spenning

Det er knyttet ekstra spenning til avgjørelsen rundt Krusjelnitskij, siden russerne i OL håper å kunne gå under russisk flagg under søndagens avslutningsseremoni.

Hittil i Pyeongchang-lekene har de russiske OL-utøverne deltatt under nøytralt flagg. De blir bare omtalt som OAR på resultatlistene.

Russland som nasjon er utestengt fra vinterlekene i Sør-Korea etter systematisk dopingjuks under OL på hjemmebane i Sotsji for fire år siden. Kun IOC-inviterte utøvere fikk stille til start i Pyeongchang.

- Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg i løpet av min idrettskarriere aldri har brukt forbudte stoffer eller uærlige metoder. Jeg tar sterkt avstand fra dopingbruk, sa Krusjelnitskij i en uttalelse tirsdag.

Sabotasje

OAR-delegasjonen har ønsket en høring velkommen. Russlands curlingpresident Dmitrij Svistjsjev hevdet tidlig at Krusjelnitskij kan ha vært utsatt for sabotasje, og Russlands idrettsminister Pavel Kolobkov har sagt det samme. Utøveren virker ikke å tro på at det nytter å overbevise CAS om noe slikt.

Dersom Russland blir fratatt bronsemedaljen i mixed double, rykker Norge opp fra fjerdeplassen. Det betyr at den norske curlingduoen Magnus Nedregotten og Kristin Skaslien får ettersendt bronsemedaljene.

Det spekuleres i at en russisk dopingsak kan velte Russlands håp om å tas inn i varmen igjen av IOC. En kilde sa onsdag til AFP at russerne har betalt boten på 15 millioner dollar som ble ilagt av IOC i desember. Det var ett av kriteriene for å kunne marsjere under eget flagg søndag.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!