Dopingtatt rytter fikk ikke fortsette

Gjorde comeback for én dag.

KORT COMEBACK: Diego Ulissi var tilbake på sykkelen i en dag, så ble han tatt ut av konkurranse igjen. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
KORT COMEBACK: Diego Ulissi var tilbake på sykkelen i en dag, så ble han tatt ut av konkurranse igjen. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COMVis mer

Det var under Giro d´Italia Diego Ulissi avleverte en positivt dopingprøve.

I en test tatt etter den 11. etappen, ble det funnet for høye verdier av det forbudte stoffet salbutomol.

Ettersom disiplinærsaken mot ham har latt vente på seg, besluttet Lampre Merida å la rytteren stille til start i Coppa Bernocchi. Det avgjørelsen forsvarte de med at de ikke hadde hørt et ord fra verken UCI eller det sveitsiske forbundet (som sitter på rytterens lisens).

Åpnet disiplinærsak I Coppa Bernucchi ble han nummer 22, etter å ha gjort en jobb for Filippo Pozzato i avslutningen.

Kun timer senere bekreftet det internasjonale sykkelforbundet (UCI) at disiplinærsaken mot ham nå var åpnet.

- UCI har bedt det sveitsiske forbundet, som har levert ut rytterens lisens, om å sette i gang disiplinærsak mot Diego Ulissi.

Før den er behandlet lar heller ikke Lampre Merida rytteren konkurrere.

- Vi respekterer våre interne regler og lovverket til MPCC (bevegelsen for en troverdig sykkelsport). Med det som utgangspunkt lar vi ikke Diego Ulissi sykle de kommende rittene, heter det i en melding fra det italienske WorldTour-laget.
  Kan bli utestengt i to år Ulissi vant to etapper i vårens Giro d´Italia, før han angivelig forlot rittet på grunn av sykdom. I juni gjorde han en kort gjesteopptreden for Lampre under Tour of Slovenia.

I fjor høst var han i meget godt slag foran VM i Firenze.

Da vant 25-åringen blant annet Giro dell´Emilia, Milano-Torino, Settimana Coppi e Bartali og en etappe under Polen rundt.

Ulissi risikerer nå en toårig utestengelse fra sykkelsporten.