Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dopingtatt sprinter hevder hans prøver er byttet med Asafa Powells

Påstår at det er andre gang dette skjer.

BYTTET: Steve Mullings (f.v) mener at Jamaica har byttet hans prøver med Asafa Powells (2. f.h). Foto: NTB Scanpix
BYTTET: Steve Mullings (f.v) mener at Jamaica har byttet hans prøver med Asafa Powells (2. f.h). Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Steve Mullings hevder at han to ganger i karrieren har blitt utestengt for dopingprøver som ikke var hans. Jamaicaneren føler seg forrådt av sitt eget land.

Sprinteren har startet en innsamlingsaksjon til inntekt for seg selv, slik at han kan få juridisk hjelp og bevise den uretten han hevder seg utsatt for.

- Mitt navn er Steve Mullings og jeg har blitt forrådt av mitt eget land Jamaica, innleder han på innsamlingssiden.

Mullings har den åttende beste tiden på 100 meter gjennom tidene, men mener han aldri fikk like vilkår som sine landsmenn, skriver Aftonbladet.

32-åringen hevder det hele startet da han flyttet fra Jamaica til USA i stedet for å følge sitt eget lands sprintprogram. Ved å flytte ga han også slipp på en sponsoravtale med Nike som forbundet hadde ordnet.

- Byttet med Powell - Det var derfor Dr. Paul Arden og Dr. Herb Elliott (to tidligere medlemmer i Jamaicas dopingkommisjon) plantet en positiv test under OL-uttaket, hvor jeg kvalifiserte meg. Både Auden og Elliott hadde fått penger av Nike om jeg skrev under på kontrakten. En måned etter uttaket fikk jeg beskjed om at jeg hadde testet positivt for testosteron, skriver han.

- Jeg fikk senere vite, av flere personer i det jamaicanske friidrettsforbundet, at urinprøven var byttet med verdensrekordholderen og landsmannen Asafa Powell, fortsetter han.

Vil forsørge familien De grove beskyldningene tar imidlertid ikke slutt med det. Også i 2011 ble Mullings tatt for doping. Den gangen hadde han nylig sikret en plass på VM-laget til 4 x 100 meter. Blant dem som ikke fikk plass var Powells treningskamerat, Nesta Carter.

Han skriver at han ble kontaktet av Nesta Carter med en oppfordring om å gi VM-plassen til ham. Mullings viser til fem negative tester tatt før og etter som bevis for at det var legene Elliot og Auden som plantet den positive prøven.

Mullings håper innsamlingen kan bidra til å bevise hans uskyld og gi ham mat på bordet.

- Jeg har tapt alt. Jeg er blakk og får ikke jobb på grunn av dopingskandalen. Jeg sliter med å ha råd til mat, leie og forsørge min familie. Alt jeg vil er å renvaske navnet mitt slik at jeg kan begynne å tjene penger og forsørge min kone og sønn, skriver han.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!