Dopingtatt stjerneskudd

YOKOHAMA (Dagbladet): Zidane, Henry, Veron, Batistuta, Totti, Morientes, Figo, Ronaldo, Rivaldo, ja til og med David Beckham. Før VM skulle Adidas Golden Ball gå til en disse gutta. Men ingen nevnte Tyrkias Hasan Sas. Som bare er én god kamp til unna trofeet.

Golden Ball tilfaller VMs beste spiller. Og Hasan Sas - Galatasaray-spilleren som vendte tilbake fra sin egen fotballbegravelse etter at han ble doping-tatt i 1998, har vært en av dem.

Med to scoringer, to målgivende pasninger og to bestemannspremier har han vært den drivende kraften i Tyrkias VM-suksess fra første spark.

Men akkurat som de to brasilianske R-ene med fem mål hver - Ronaldo og Rivaldo - pluss Oliver Kahn selvfølgelig, trenger også Hasan Sas en VM-finale for å få trofeet. Helten over alle helter bør jo helst spille kampen om trofeet.

Klarte ikke å juble

Sist Tyrkia møtte Brasil, og du husker kanskje dommeravgjørelsene som ranet tyrkerne for uavgjort, var det Hasan Sas som scoret kampens første mål. Det eneste som var merkelig ved det målet, var at karen ikke jublet. For mens stadion gikk av hengslene i ellevill glede over den strøkne halv-volleyen til 1- 0, så var det knapt et smil på Hasan Sas' lepper.

Det ble rett og slett for mye.

- Det var helt merkelig.

- Jeg hadde bare ikke feiringen av målet i meg. Og det overrasket meg, fordi alle rundt meg jublet som gale. Mens jeg selv var helt rolig.

Scorer han igjen i dag, blir det sikkert helt andre scener. Og Sas, som alle andre tyrkere, tror fullt og helt på finaleplass.

- Sist vi møtte Brasil var vi uheldige med et par dommeravgjørelser, sier han.

- Når vi møter dem igjen i semifinalen vet vi hvor kort vei det er igjen til den største av alle triumfer. Og vi kan klare det.

- Slik vi har spilt til nå, og måten dette laget har utviklet seg på og blitt bedre og bedre for hver kamp, er det ingen grunn til at Tyrkia ikke skal gå til VM-finalen, sier Hasan Sas.

- Vi elsker Brasil

Hatoppgjør! Den ultimate revansje! Rettferdigheten vil skje fyllest! Tyrkia advarer Rivaldo mot mer skuespill!

Der har du noen av overskriftene som har preget internasjonale medier de siste dagene. Men laget som virkelig fortjener sin revansje, toner det hele ned. Trener Gunes sier:

- Vi elsker Brasil. Vi har sett på dem og heiet på dem i hver eneste match. Og derfor handler det ikke om hat og revansje - slike begreper er for svake mennesker. Fotballen vil ikke tillate at slike ting skjer.

Copacabana og Ipanema - de to verdenskjente strendene i Rio de Janeiro - er berømte for vakre kvinner og evnen til å fostre minst like fotballvakre spillere. Nå ønsker Senol Gunes mer sand på fotballkartet.

- Vi vet vi kan slå Brasil. For taper vi, blir det ingen morgendag.

VMS BESTE? Hasan Sas viste sine kunster med ballen i kampen mot Senegal i kvartfinalen. Senegals Papa Bouba Diop klarte ikke å stanse tyrkeren, i dag skal brasilianerne prøve seg.