Dopingtatt syklist starter produksjon av cannabis-produkter

Han vant Tour de France i 2006, men ble tatt for doping og mistet seieren. Nå har Floyd Landis funnet sitt nye yrke.

MISTET SEIEREN: Floyd Landis syklet inn i Paris med gul trøye i 2006, men ble avslørt av en dopingprøve og ble strøket fra resultatlistene. Foto: REUTERS/Stefano Rellandini /Files Reuters
MISTET SEIEREN: Floyd Landis syklet inn i Paris med gul trøye i 2006, men ble avslørt av en dopingprøve og ble strøket fra resultatlistene. Foto: REUTERS/Stefano Rellandini /Files Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no) I 2006 vant Floyd Landis verdens største sykkelritt, Tour de France. Etter en positiv dopingprøve ble amerikaneren fratatt seieren, som dermed ble gitt til Óscar Pereiro Sio.

Nå har 40-åringen funnet sitt nye yrke. I slutten av juni lanseres Floyd's of Leadville. Varemerket skal produsere produkter som har blitt tilført cannabis. Det bekrefter Landis selv til Cyclingnews.com.

- Vape og spiselige produkter er laget for å gi en forbedret opplevelse, og er nøye utarbeidet av lisensierte farmasøyter for å maksimere de mange helsemessige fordelene av lovlig rekreasjonsbruk, står det i en pressemelding Cyclingnews har mottatt.

I 2014 ble rekreasjonsbruk av cannabis gjort lovlig i Colorado, noe som siden har skapt stor industri i staten. Alle personer over 21 år kan produsere, og bruke en liten mengde av rusmiddelet.

Felte Lance Armstrong Etter å ha blitt fratatt sin Tour-triumf benektet Landis dopingbruken i flere år. Først i 2011 tilstod han, noe som etter hvert førte til at også Lance Armstrong ble avslørt.

I mange år kjempet han mot sin tidligere lagkamerat i rettsalen, men nå gleder Landis seg til å ta fått på sin nye tilværelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer