MISTET SEIEREN: Floyd Landis syklet inn i Paris med gul trøye i 2006, men ble avslørt av en dopingprøve og ble strøket fra resultatlistene. Foto: REUTERS/Stefano Rellandini /Files Reuters
MISTET SEIEREN: Floyd Landis syklet inn i Paris med gul trøye i 2006, men ble avslørt av en dopingprøve og ble strøket fra resultatlistene. Foto: REUTERS/Stefano Rellandini /Files ReutersVis mer

Dopingtatt syklist starter produksjon av cannabis-produkter

Han vant Tour de France i 2006, men ble tatt for doping og mistet seieren. Nå har Floyd Landis funnet sitt nye yrke.

(procycling.no) I 2006 vant Floyd Landis verdens største sykkelritt, Tour de France. Etter en positiv dopingprøve ble amerikaneren fratatt seieren, som dermed ble gitt til Óscar Pereiro Sio.

Nå har 40-åringen funnet sitt nye yrke. I slutten av juni lanseres Floyd's of Leadville. Varemerket skal produsere produkter som har blitt tilført cannabis. Det bekrefter Landis selv til Cyclingnews.com.

- Vape og spiselige produkter er laget for å gi en forbedret opplevelse, og er nøye utarbeidet av lisensierte farmasøyter for å maksimere de mange helsemessige fordelene av lovlig rekreasjonsbruk, står det i en pressemelding Cyclingnews har mottatt.

I 2014 ble rekreasjonsbruk av cannabis gjort lovlig i Colorado, noe som siden har skapt stor industri i staten. Alle personer over 21 år kan produsere, og bruke en liten mengde av rusmiddelet.

Felte Lance Armstrong Etter å ha blitt fratatt sin Tour-triumf benektet Landis dopingbruken i flere år. Først i 2011 tilstod han, noe som etter hvert førte til at også Lance Armstrong ble avslørt.

I mange år kjempet han mot sin tidligere lagkamerat i rettsalen, men nå gleder Landis seg til å ta fått på sin nye tilværelse.

- Jeg gleder meg virkelig til den nye fasen i livet mitt. Cannabis-industrien vokser raskt, og jeg er heldig som har muligheten til å spille en rolle, forteller den tidligere syklisten ifølge Cyclingnews.

I 2006 gikk eks-syklisten gjennom en hofteoperasjon, og har slitt med smerter i hofta i ettertid. Han understreker effekten cannabis kan ha for folk med kroniske smerter.

- Vi kan ikke overse de terapeutiske bruksområdene for cannabis. Jeg gikk på smertestillende i mange år på grunn av hoftesmertene. Etter at jeg begynte med cannabis klarer jeg meg langt bedre. Vi skal gi folk et tryggere alternativ, beretter Landis.

(Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no.)