Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dopingtatte Campbell-Brown kan konkurrere igjen

Snarlig retur for sprinteren.

STRAKS TILBAKE: Jamaicas Veronica Campbell-Brown ble i fjor utestengt for dopingbruk. Nå er hun snart tilbake på friidrettsbanen. Foto:  AFP PHOTO / KIM JAE-HWAN
STRAKS TILBAKE: Jamaicas Veronica Campbell-Brown ble i fjor utestengt for dopingbruk. Nå er hun snart tilbake på friidrettsbanen. Foto: AFP PHOTO / KIM JAE-HWAN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Idrettens voldgiftsrett i Lausanne (CAS) har bestemt at sprinteren Veronica Campbell-Brown kan gjenoppta karrieren.

Den jamaicanske sprintjenta testet positivt for doping i mai i fjor, og ble følgelig utestengt av Jamaicas friidrettsforbund.

Campbell-Brown skal ha brukt en krem som inneholdt et vanndrivende stoff som kan brukes til å maskere misbruk av andre dopingmidler. Hun førte selv opp kremen, som ble brukt for å behandle en skade, på et kontrollskjema.

- Jeg kan bekrefte at Veronica Campbell-Brown er blitt renvasket av CAS. Alle hennes tidligere resultater er tilbake på resultatlistene, og hun kan med umiddelbar virkning begynne å konkurrere igjen, sier sprinterens advokat Howard Jacobs til Reuters.

Campbell-Brown er trolig tilbake på løpsbanen allerede under innendørs-VM.

(NTB)

Hele Norges coronakart