Dopingtatte Contador: - Utesteng dem på livstid

Maner til nådeløst oppgjør mot mekanisk doping.

- TRIST FOR SYKKELSPORTEN: Etter at sykkelsporten har kommet langt i kampen mot doping, er nå mekanisk doping det nye. - En trist utvikling, mener Alberto Contador som er tilhenger av harde straffer for eventuelle juksemakere på utstyrsfronten. FOTO: Scanpix
- TRIST FOR SYKKELSPORTEN: Etter at sykkelsporten har kommet langt i kampen mot doping, er nå mekanisk doping det nye. - En trist utvikling, mener Alberto Contador som er tilhenger av harde straffer for eventuelle juksemakere på utstyrsfronten. FOTO: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Alberto Contador har egne svin på skogen, og måtte betale prisen for det da han ble utestengt for clenbuterolbruk i etterkant av 2010-utgaven av Tour de France.

Når sykkelsporten ser ut til å være på bedringens vei hva gjelder organisert injisering av prestasjonsfremmende midler, hevder enkelte at mekanisk doping er den nye trusselen.

Fortsatt er ingen ryttere på proffnivå tatt for dette, men under VM i Cyclocross, oppbevarte en kvinnelig belgisk U23-utøver en sykkel med innebygd motor i sykkelparken sin.

Contador: - Uheldig for sykkelsporten Anklager fra den italienske avisen Corriere della Sera går ut på at mekanisk doping var i bruk under Strade Bianche og Coppi e Bartali. Ingen navn er offentliggjort i etterkant av undersøkelsen.

Avisen samarbeidet med det franske TV-programmet Stade 2 og benyttet varmesøkende kamera i jakten på juksemakere.

Alberto Contador ble spurt om sitt syn på mekanisk doping under presentasjonen av en kleskolleksjon i Belgia nylig. Han innrømmer at det har blitt et hett tema innenfor sykkelsporten den siste tiden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer