Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dopingtatte Contador: - Utesteng dem på livstid

Maner til nådeløst oppgjør mot mekanisk doping.

- TRIST FOR SYKKELSPORTEN: Etter at sykkelsporten har kommet langt i kampen mot doping, er nå mekanisk doping det nye. - En trist utvikling, mener Alberto Contador som er tilhenger av harde straffer for eventuelle juksemakere på utstyrsfronten. FOTO: Scanpix
- TRIST FOR SYKKELSPORTEN: Etter at sykkelsporten har kommet langt i kampen mot doping, er nå mekanisk doping det nye. - En trist utvikling, mener Alberto Contador som er tilhenger av harde straffer for eventuelle juksemakere på utstyrsfronten. FOTO: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): Alberto Contador har egne svin på skogen, og måtte betale prisen for det da han ble utestengt for clenbuterolbruk i etterkant av 2010-utgaven av Tour de France.

Når sykkelsporten ser ut til å være på bedringens vei hva gjelder organisert injisering av prestasjonsfremmende midler, hevder enkelte at mekanisk doping er den nye trusselen.

Fortsatt er ingen ryttere på proffnivå tatt for dette, men under VM i Cyclocross, oppbevarte en kvinnelig belgisk U23-utøver en sykkel med innebygd motor i sykkelparken sin.

Contador: - Uheldig for sykkelsporten Anklager fra den italienske avisen Corriere della Sera går ut på at mekanisk doping var i bruk under Strade Bianche og Coppi e Bartali. Ingen navn er offentliggjort i etterkant av undersøkelsen.

Avisen samarbeidet med det franske TV-programmet Stade 2 og benyttet varmesøkende kamera i jakten på juksemakere.

Alberto Contador ble spurt om sitt syn på mekanisk doping under presentasjonen av en kleskolleksjon i Belgia nylig. Han innrømmer at det har blitt et hett tema innenfor sykkelsporten den siste tiden.

- Jeg forventer ikke at noen i proffeltet skal bli tatt.  Det foregår omfattende testing for tiden. Hvem er dum nok til å tillate seg å bli del av en slik avsløring? Jeg synes det er uheldig at sykkelsporten igjen blir konfrontert med denne tematikken, sier Contador i et intervju gjengitt av cyclingnews.com.

Vil ikke godta unnskyldninger Da belgiske Femke Van den Driessche ble tatt, valgte hun å legge opp i stedet for å forsvare seg mot anklagene.

Hennes forklaring gikk ut på at hun hadde solgt sykkelen til en kamerat året i forveien.

At den ble vasket og klargjort av lagets mekanikere, skal ha berodd på en misforståelse.

Contador mener sykkelsportens organer må være nådeløse om det dukker opp flere tilfeller i framtida.

- Først var det kampen mot doping. Den store ståheien i offentligheten så ut til å dø ut, og nå kommer dette med mekanisk doping. Det er trist. Jeg tror likevel at dersom noen blir tatt for dette, må man ta affære. En livstidsutestengelse bør være den eneste muligheten. Ingen unnskyldninger.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Hele Norges coronakart