Dopingtatte får delta i OL

De fire amerikanske friidrettsutøverne som i går ble funnet skyldige i dopingmisbruk får alle delta i Aten-OL dersom de kvalifiserer seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sprinteren Chryste Gaines og hekkeløperne Sandra Glover, Eric Thomas og Chris Phillips slapp alle med en advarsel, den minste mulige straff, etter at de testet positivt på modafinil enten i USA-mesterskapet eller i VM.

Det er USAs antidopingbyrå (USADA) som har behandlet sakene deres. Alle er diskvalifisert i ettertid fra stevnene der de testet positivt, men de slipper altså utelukkelse.

USADA skal også behandle saken til sprinteren Kelli White, som i likhet med Phillips testet positivt på modafinil i Paris-VM i fjor. Dersom utfallet av hennes sak blir det samme, mister hun begge sine VM-gull på 100 og 200 meter, men får grønt lys for deltakelse i OL.

Phillips mister sin femteplass på 110 meter hekk i VM.

Modafinil er et stimulerende stoff som blant annet brukes som medisin mot narkolepsi. De milde straffene er mulige fordi stoffet fram til årsskiftet var klassifisert som et mildt stimulerende stoff. Nå er det klassifisert som et sterkt stimulerende stoff, og misbruk medfører to års utelukkelse.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer