Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dopingtatte Guerrero mister fotball-VM

Søndag ble Paolo Guerrero tatt ut i Perus bruttotropp til fotball-VM, men i en ny dom fra idrettens voldgiftsrett (CAS) utestenges han fram til 2019.

UTESTENGT: Paolo Guerrero får ikke delta i fotball-VM. Foto: NTB scanpix
UTESTENGT: Paolo Guerrero får ikke delta i fotball-VM. Foto: NTB scanpix Vis mer

Dermed ryker også sommerens mesterskap i Russland for den peruanske landslagskapteinen.

Guerrero, som til daglig spiller i den brasilianske klubben Flamengo, testet positivt på stoffet benzoylecgonin, som blant annet finnes i kokain, etter en VM-kvalifiseringskamp mot Argentina 5. desember i fjor.

Opprinnelig ble spissen utestengt i et år, men FIFA halverte straffen etter at Guerrero, som hevder seg uskyldig, anket saken. Dermed så det lenge pent ut for Guerreros deltakelse i VM, og søndag var han også blant de 25 navnene i Perus foreløpige tropp.

Verdens antidopingbyrå (WADA) anket imidlertid FIFAs avgjørelse til CAS, som nå har kommet til at den tidligere Bayern München-spilleren skal utestenges i 14 måneder. Med seks måneder unnagjort, gjenstår åtte måneder av straffen.

CAS bemerker at de ikke mener Guerrero inntok det forbudte stoffet for å fremme sine prestasjoner på fotballbanen.

-Likevel mener dommerne at spilleren har skylden for at han fikk i seg stoffet, og at han kunne forhindret regelbruddet, skriver CAS i en uttalelse.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media