Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dopingtatte Johannes Dürr risikerer langvarig fengsel

Johannes Dürr ble selv dømt for bloddoping, men bidro også til å få dopingen som skjedde under ski-VM i Seefeld fram i lyset. Nå kan det bli fengsel på ham.

ÅSTEDET: Det var på dette hotellet i VM-byen Seefeld hvor dopingsaken skøt fart. Dürr skal ha vært en av bakmennene, samtidig som han selv akkurat hadde lagt opp etter å ha forsøkt å gjøre comeback etter å selv ha vært utestengt. Foto: NTB/Scanpix
ÅSTEDET: Det var på dette hotellet i VM-byen Seefeld hvor dopingsaken skøt fart. Dürr skal ha vært en av bakmennene, samtidig som han selv akkurat hadde lagt opp etter å ha forsøkt å gjøre comeback etter å selv ha vært utestengt. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

Langrennsløperen ble tatt i forbindelse med OL i Sotsji i 2014 og ble utestengt i fire år. Tidligere i år ble hans innrømmelser startskuddet til dopingskandalen som ble rullet opp under ski-VM i Seefeld sist februar. Der ble fem løpere tatt mistenkt for bloddoping.

Dürrs første innrømmelser kom gjennom et program på tysk TV.

Torsdag ble det kjent at også Dürr selv er siktet for alvorlig bedrageri. Østerriksk påtalemyndighet skriver at 32 år gamle Dürr skal ha hjulpet også andre med å dope seg.

Dürr risikerer inntil fem års fengselsstraff.

I oktober ble Johannes Dürr utestengt fra all idrett på livstid, blant annet fordi han har forsynt andre idrettsutøvere med dopingmidler og veksthormoner.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media