Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dopingtester Birken-løperne

- Økt prestisje gir økt fokus.

KAN DOPINGTESTES: Samtlige løpere i Birken risikerer dopingtest når Antidoping Norge nå finner veien til turløpet.Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
KAN DOPINGTESTES: Samtlige løpere i Birken risikerer dopingtest når Antidoping Norge nå finner veien til turløpet.Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Også i år kommer Antidoping Norge til Birken for å ta dopingprøver av deltakerne, skriver Antidoping Norge i en pressemelding. 

- Vi har sett at det forekommer doping i mosjonsidretten, det er bakgrunnen for at vi nå prioriterer å teste i Birkebeinerrennet. Vi tror at vår tilstedeværelse har en avskrekkende effekt, sier daglig leder Anders Solheim i Antidoping Norge ifølge pressemeldingen.

Antidoping Norge i har i mange år jobbet aktivt mot såkalt vanlige treningsmiljøer i Norge, som treningssentre og mosjonsidretter, for å få færrest mulig til å dope seg også utenom toppidretten. 

Skirenn som Birken har stor prestisje, og siden langge skiløp i tillegg er fysisk svært krevende, er også fristelsen større for å jukse litt i jakten på den prestisjen. 

- Den økte prestisjen gjør at vi også må ha et fokus og et årvåkent blikk på denne typen arrangementer. Vi ønsker å fremme rene og sunne treningsmiljøer og vil bidra til at alle konkurrerer på like vilkår, sier Solheim ifølge pressemeldingen. 

 

Hele Norges coronakart