Dopingtestet alle utlendingene i TIL

Samtlige av Tromsøs utlendinger ble avkrevd dopingprøve da kontrollørene dukket opp på treninga i går.

Trener Otto Ulseth kaller det en stygg sak og krever nå en forklaring fra Antidoping Norge.

-  For å si det litt pompøst, så følte jeg meg flau som nordmann i dag, sier Otto Ulseth til Dagbladet.

-  De stilte opp 24 spillere i midtsirkelen etter treninga og leste så først opp fem av fem utlendinger som var på treninga. Så leste de opp navnene på tre norske spillere. I tillegg sto Karim Essediri på lista, men han er på tur med landslaget. Derfor ble det fem utlendinger og tre nordmenn istedenfor seks utlendinger og to nordmenn. De testet alle utlendingene våre. Dette er en stygg sak, sier Ulseth til Dagbladet.

Ekkel stemning

Han reagerte der og da:

-  Dette var en veldig beklagelig sak. Det blir som når tollerne på flyplassen bare velger ut mørkhudede til kontroll Det mildeste utrykket jeg kan bruke er at dette var mangel på politisk musikalitet, sier Ulseth.

Stemninga var ikke god da folk skjønte hva som skjedde:

-  Det ble en ekkel atmosfære. Jeg gikk til kontrolløren og sa at om han påsto at dette var tilfeldig, så ville jeg påstå at han løy. Men han sa at det ikke var tilfeldig. Alle navnene sto på lista han hadde fått med seg, sier Ulseth.

SINT: Tromsø-trener Otto Ulseth. Foto: Kaja Baardsen.
SINT: Tromsø-trener Otto Ulseth. Foto: Kaja Baardsen. Vis mer

De fem utlendingene som ble testet var Patrice Bernier fra Canada, Bo Andersen fra Danmark, Janne Hietanen fra Finland, Benjamin Kibebe fra Sverige og Daniel Torres fra Costa Rica. De fire sistnevnte kom til klubben ved nyttår.

Nå vil Ulseth ha en forklaring på utvalget:

-  Vi har ikke diskutert det i klubben enda, men vi bør etterlyse en forklaring fra Antidoping Norge. Alle som var på treninga mente at dette var stygt, fordomsfullt og ikke likeverdig, sier Ulseth.

-  I beste fall klønete

Om kontrollørene valgte navn på mistanke, gjorde de det ifølge Ulseth i beste fall klønete.

Daglig leder Anders Solheim ved Antidoping Norge har ingenting imot å forklare overfor Tromsø og Otto Ulseth hvorfor de gjorde som de gjorde:

-  Det er bare å ta kontakt, så skal vi gjerne gå en runde på hvordan vi tenker, sier han til Dagbladet.

Han vil ikke gå inn på konkret hvorfor alle utlendingene til Tromsø ble testet i går.

-  Det kan være mange grunner som jeg ikke vil gå innpå her, uten at vi på grunn av det går rundt og mistenker disse spillerne. Vår oppgave er å holde norsk idrett rein. Det innebærer også kontroll av utlendinger, sier han.

TESTET: Patrice Bernier.