Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Dopingtilfellene må ses på hver for seg

Roger Legeay tar omstridte Astana i forsvar.

MOTTAR STØTTE: Antidopingfellesskapet MPCC, som kontroversielt nok slapp Astana inn i varmen i sitt første leveår, gir nå sårt tiltrengt støtte til Alexandre Vinokourov.  AFP PHOTO / JOEL SAGET
MOTTAR STØTTE: Antidopingfellesskapet MPCC, som kontroversielt nok slapp Astana inn i varmen i sitt første leveår, gir nå sårt tiltrengt støtte til Alexandre Vinokourov. AFP PHOTO / JOEL SAGET Vis mer

(procycling.no): Med to dopingtilfeller i WorldTour-laget og tre i kontinentallaget.

Det har gjort at sistnevnte lag foreløpig er lagt på is, men også at det internasjonale sykkelforbundet holder igjen til Alexandre Vinokourovs menn.

• Les også: - Astana får ikke lisens

Laget er fortsatt med i MPCC (Bevegelsen for en mer troverdig sykkelsport). I organsiasjonen, som har strengere antidopingregler enn i sykkelsporten for øvrig, har også kontinentallaget mottatt en advarsel.

- Fire forskjellige lag Lederen, Roger Legeay, gir nå sterkt kritiserte Vinokourov en håndsrekning. Legeay er best kjent i Norge som sportsdirektør for Thor Hushovd i Crédit Agricole og en svoren antidopingforkjemper.

Det var også han som godkjente Astanas søknad til MPCC i november, 2012:

- UCI har fire lag registrert hos seg, med utgangspunkt i Astana. Det er en WorldTour-lag, et kontinentallag, Vino4ever og et kvinnelag. Derfor mener jeg også dopingsakene skal behandles hver for seg, sier Legeay i et intervju med Cycling Tips.

• Les også: Mer dopingtrøbbel for Astana?

I løpet av sensommeren og høsten har Maxim og Valentin Iglinskij blitt tatt for EPO-bruk.

Artur Fedosseyev, Ilya Davidenok og Viktor Okishev har blitt tatt for bruk av steroider i kontinentallaget.

Fjernet direktør Med unntak av Dmitrij Sedoun (teammanager for kontinentallaget og sportsdirektør i Astana Pro Team) har lagene ulik sportslig ledelse.

Sedoun er for øvrig fjernet fra stillingene i Astana-systemet
.

Legeay peker på at så lenge UCI ikke krever at WT-lagene skal ha egne rekrutteringslag, bør man også behandle lagene som separate strukturer.

- Vi skal huske på at det er vidt forskjellige ryttere, rittkalender og budsjett. Lagene vil ikke være under den samme kontrollen før kontinentallagene blir en påkrevd del av sykkelsporten, mener han.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!