- Dopingtilfellene må ses på hver for seg

Roger Legeay tar omstridte Astana i forsvar.

MOTTAR STØTTE: Antidopingfellesskapet MPCC, som kontroversielt nok slapp Astana inn i varmen i sitt første leveår, gir nå sårt tiltrengt støtte til Alexandre Vinokourov.  AFP PHOTO / JOEL SAGET
MOTTAR STØTTE: Antidopingfellesskapet MPCC, som kontroversielt nok slapp Astana inn i varmen i sitt første leveår, gir nå sårt tiltrengt støtte til Alexandre Vinokourov. AFP PHOTO / JOEL SAGET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Med to dopingtilfeller i WorldTour-laget og tre i kontinentallaget.

Det har gjort at sistnevnte lag foreløpig er lagt på is, men også at det internasjonale sykkelforbundet holder igjen til Alexandre Vinokourovs menn.

• Les også: - Astana får ikke lisens

Laget er fortsatt med i MPCC (Bevegelsen for en mer troverdig sykkelsport). I organsiasjonen, som har strengere antidopingregler enn i sykkelsporten for øvrig, har også kontinentallaget mottatt en advarsel.

- Fire forskjellige lag Lederen, Roger Legeay, gir nå sterkt kritiserte Vinokourov en håndsrekning. Legeay er best kjent i Norge som sportsdirektør for Thor Hushovd i Crédit Agricole og en svoren antidopingforkjemper.

Det var også han som godkjente Astanas søknad til MPCC i november, 2012:

- UCI har fire lag registrert hos seg, med utgangspunkt i Astana. Det er en WorldTour-lag, et kontinentallag, Vino4ever og et kvinnelag. Derfor mener jeg også dopingsakene skal behandles hver for seg, sier Legeay i et intervju med Cycling Tips.

• Les også: Mer dopingtrøbbel for Astana?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer