Dopkritikk mot finnene

LAHTI (Dagbladet.no): Generalsekretæren i det internasjonale antidopingrådet (Wada) synes det er skandaløst at finnene slapp Jari Isometsä ut på jaktstarten i går.

Den finske langrennsledelsen fikk nemlig vite om Isometsäs positive test i pausen mellom første og annen del av jaktstarten i går. Likevel slapp de sølvvinneren ut på de ti siste kilometerene, melder NTB.

Trolig fikk ikke Isometsä selv vite om A-prøven før etter sølvet, for da han gikk i mål jublet han vilt sammen med de over 40 000 tilskuerne på skistadion i Lahti.

I dag var Wadas generalsekretær Harry Synäsalmi på besøk i VM-byen. Han reagerer kraftig på at finnen fikk gå, selv om dette ikke er i strid med FIS-reglene. For en utøver kan delta helt til også B-prøven er positiv.

- Jeg er forbannet. De skulle brukt sunn fornuft, sier Synäsalmi som mener det finske laget burde spart hele VM for at en medaljevinner med positiv dopingprøve.

- Det var en rar avgjørelse at han fikk starte. Han skulle ikke fått det, sier han.

Kl. 16 norsk tid kommer svaret fra Isometsäs B-prøve. Da stiller også Jari Isometsä selv opp på pressekonferansen om dopingsaken sin.

  • Dagbladet.no kommer tilbake med mer om dopingsaken seinere i dag.