SKRIVER BLOGG: Dopinglegen Michele Ferrari er uenig med Lance Armstrong og mener den utskjelte syklisten ville blitt like god uten dopingmisbruk. Foto: SCANPIX/AFP/Nico CASAMASSIMA
SKRIVER BLOGG: Dopinglegen Michele Ferrari er uenig med Lance Armstrong og mener den utskjelte syklisten ville blitt like god uten dopingmisbruk. Foto: SCANPIX/AFP/Nico CASAMASSIMAVis mer

Doplegen: Armstrong ville blitt like god uten doping

Oppskrytt, mener Ferrari.

Dopinglegen Michele Ferrari er uenig med Lance Armstrong og mener den utskjelte syklisten ville blitt like god uten dopingmisbruk.

- Jeg mener Lance tar feil, skriver Ferrari i en blogg på sin egen nettside som svar på Armstrongs påstand om at det ville være umulig å vinne Tour de France mellom 1999 og 2005 uten å jukse.

Armstrong vedgikk forrige uke i intervju med Oprah Winfrey at han benyttet seg av blodoverføringer, EPO, kortison, testosteron, veksthormoner og andre dopingmidler siden midten av 1990-tallet.

- Utøvere og mediene overdriver effekten av doping. Stoffene anses som uunnværlige for å konkurrere med motstandere som har inntatt tilsvarende.

I en utredning fastslår doktor Ferrari at Armstrongs blodverdier og fysiske kapasitet kan oppnås gjennom tilstrekkelig med høydetrening.

- Dermed ville Armstrong ha oppnådd samme nivå uten bruk av doping - også takket være hans talent som langt på vei er overlegent samtlige konkurrenter i hans tid, hevder Ferrari.

Ifølge Armstrongs tidligere lagkamerater ble testosteron blandet med olivenolje lagt under tungen for mikrodosering av stoffet. Ifølge Ferrari, som skal ha kommet opp med ideen, er det kun snakk om en placeboeffekt (forventninger som forårsaker eller medvirker til psykisk og fysisk forbedring).

Michele Ferrari er livstidsutestengt fra all idrett etter at seks tidligere US Postal Service-ryttere avslørte italieneren som en nøkkelbrikke i lagets sofistikerte dopingkultur.

I et intervju med TV-kanalen Al Jazeera forrige måned sa Ferrari at han mente Lance Armstrong var ren gjennom karrieren.

(NTB)