DOPRAIDET: Juksemakeren er selv politi!

Østerrikske spesialstyrker tok to av sine egne i ski-VM.

DOPING: - Jeg er så lei meg at jeg ikke finner dekkende ord. Det sier Østerrikes landslagstrener Trond Nystad til Dagbladet, etter å ha sett denne rystende videoen. Video: Østerriksk forbundspoliti, Klipp: Emilie Rydning og Fredrik Filtvedt / Dagbladet Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DE nitriste bildene fra østerriksk politi av arrestasjonen av skisprinteren Max Hauke, kommer med en bitter ironi:

  • Den forskremte unge langrennsløperen som akkurat er avslørt mens han sitter bastet og bundet i sitt eget blodtappe-utstyr, skulle også selv snart blitt politi.

Sammen med kompisen Domenik Baldauf holdt han på med politiutdannelsen ved siden av satsingen på langrenn. Kombinasjonen med politi -eller militær utdanning er vanlig i østerriksk toppidrett. Samtidig med raidet mot leiligheten der Hauke satt bundet til utstyret for blodtapping, ble Baldauf tatt av Østerrikes anti-terrorpoliti ute i VM-løypene.

Etter disse bildene blir nok den utdannelsen forholdsvis kortvarig for begge to.

KRIMINALISERINGEN av sportsdopet er derimot kommet for å bli. I går innrømmet både Hauke og Baldauf deltakelse i den internasjonale dopingringen rundt den tyske sykkeldoktoren Mark Schmidt. De to ble sist helg overraskende nummer 6 i VM-finalen i lagsprint.

Samtidig fikk østerriksk politi innrømmelsen fra verdensstjernen Aleksej Poltoranin. Det førte til at alle tre ble løslatt. Bevisene var samlet, skurkene tatt og forbrytelsen bekjent før politiet hadde rukket å bestemme seg for tiltalen. Den ser ut til å gå på bedrageri med en strafferamme på tre års fengsel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer