Doprazzia i Giro d'Italia

Natt til torsdag slo italiensk politi til mot deltakerne i sykkelrittet Giro d'Italia. Flere forbudte preparater ble beslaglagt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Klokken fire torsdag morgen avsluttet 400 politimenn aksjonen, som pågikk i hele åtte timer. Rytternes hotell ble «forseglet» og gjennomsøkt i jakten på forbudte stoffer. Rommene til syklister fra alle de 20 deltakende lagene i sykkelklassikeren ble gjennomsøkt.

En av lederne for aksjonen sa til italiensk radio torsdag morgen at politiet har beslaglagt store mengder forbudte preparater, kirurgiske instrumenter og sprøyter.

Dopingaksjonen skal ha vært meget hektisk og til tider dramatisk. Sprøyter skal ha blitt kastet ut gjennom vinduene, og lagenes leger og trenere ble kommandert ut i bakgården for å identifisere gjenstandene som ble kastet ut.

Ryktene har gått om at den italienske stjernen Marco Pantani igjen sliter med for høye blodverdier. Onsdag kveld 21.30-tiden måtte han og resten av Mercatone-laget stille seg opp i hotellgangen mens politiet gjennomsøkte alt. Pantanis trener måtte også ut i bakgården for å finne en sekk med medisinsk «søppel». Ifølge italiensk radio skal Pantani ha vært meget hissig og skreket høyt til politi og andre involverte.

Aksjonen i Italia er den mest omfattende siden 1998, da politiet slo til mot involverte i Tour de France og avdekket en rekke tilfeller av dopingmisbruk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer