Doprazzia i Giro d'Italia

Natt til torsdag slo italiensk politi til mot deltakerne i sykkelrittet Giro d'Italia. Flere forbudte preparater ble beslaglagt.

Klokken fire torsdag morgen avsluttet 400 politimenn aksjonen, som pågikk i hele åtte timer. Rytternes hotell ble «forseglet» og gjennomsøkt i jakten på forbudte stoffer. Rommene til syklister fra alle de 20 deltakende lagene i sykkelklassikeren ble gjennomsøkt.

En av lederne for aksjonen sa til italiensk radio torsdag morgen at politiet har beslaglagt store mengder forbudte preparater, kirurgiske instrumenter og sprøyter.

Dopingaksjonen skal ha vært meget hektisk og til tider dramatisk. Sprøyter skal ha blitt kastet ut gjennom vinduene, og lagenes leger og trenere ble kommandert ut i bakgården for å identifisere gjenstandene som ble kastet ut.

Ryktene har gått om at den italienske stjernen Marco Pantani igjen sliter med for høye blodverdier. Onsdag kveld 21.30-tiden måtte han og resten av Mercatone-laget stille seg opp i hotellgangen mens politiet gjennomsøkte alt. Pantanis trener måtte også ut i bakgården for å finne en sekk med medisinsk «søppel». Ifølge italiensk radio skal Pantani ha vært meget hissig og skreket høyt til politi og andre involverte.

Aksjonen i Italia er den mest omfattende siden 1998, da politiet slo til mot involverte i Tour de France og avdekket en rekke tilfeller av dopingmisbruk.

Syklistene hadde ikke annet valg enn å henge i hotellgangene mens aksjonen pågikk, svært få av dem fikk særlig mye søvn. Først klokken ni på morgenen ble laglederne enige om at torsdagens etappe likevel skulle kjøres.

(NTB)