Doprykter etter 100 meter-finalen

- Testresultatene er ikke klare, svarer IAAF.

PRØVENE IKKE KLARE: Enkelte tyske medier hevdet i dag at en av utøverne i 100 meter-finalen i Berlin-VM skal ha avlagt positiv dopingprøve. Det internasjonale friidrettsforbundet sier at resultatene av dopingprøvene ikke foreligger ennå. Foto: Phil Noble, Reuters/Scanpix
PRØVENE IKKE KLARE: Enkelte tyske medier hevdet i dag at en av utøverne i 100 meter-finalen i Berlin-VM skal ha avlagt positiv dopingprøve. Det internasjonale friidrettsforbundet sier at resultatene av dopingprøvene ikke foreligger ennå. Foto: Phil Noble, Reuters/ScanpixVis mer

(Dagbladet.no): I enkelte tyske medier i dag ble det hevdet at en av de åtte finalistene på 100-meteren i friidretts-VM i Berlin hadde avlagt en positiv dopingprøve.

ARD skal være blant de som fortalte om ryktene, skriver Bild.

Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) tar ryktene såpass på alvor at de nå velger å si at at de kjenner til noe slikt. Rett og slett fordi resultatene av prøvene ikke foreligger ennå.

- Det kan vi verken bekrefte eller avkrefte. Men alt er selvsagt mulig, sier IAAF-talsmann Nick Davies ifølge bild.de.

Normalt tar det et par døgn før testresultatene foreligger, noe som vil si at de kan bli klare i løpet av dagen.

I dag startet kvalifiseringen til 200 meter. Usain Bolt kontrollerte seg inn til seier i femte heat på tiden 20,70.

To av løperne fra 100 meter-finalen har trukket seg fra 200 meter, der kvalifiseringen startet i dag.

Tyson Gay har slitt med lyskeskade de siste ukene. Etter å ha satt amerikansk rekord med 9,71 og tatt sølv bak suverene Usain Bolt, velger han å droppe 200 meter for ikke å forverre skaden. I stedet satser han på å delta på det amerikanske laget på 4 x 100 meter.

Britiske Dwain Chambers har også trukket seg fra 200-meteren grunnet en leggskade. Chambers ble nummer seks på 100 meter med et personlig årsbeste på 10,00.

Chambers avla positiv dopingprøve høsten 2003, og ble utestengt fra idretten i to år. Han ble også utestengt fra OL på livstid.

Også Jaysuma Saidy Ndure har trukket seg fra 200-meteren på grunn av skade.