3.28.68 og ny Europarekord for Jakob Ingebrigtsen Diamond League Monaco

Dopskandale rundt Jakob

Aldri har 19 år gamle Jakob Ingebritsen vært så nær å slå kenyanerne. Det skjer dessverre i et miljø der mistankene om juks øker etter at enda en kenyansk stjerne er blitt utestengt.

Publisert
Sist oppdatert

DA en gjennomtrent Jakob Ingebrigtsen og resten av brødrene ganske greit slo Kenyas stjernelag i TV-duellen Impossible Game for to måneder siden, kom verdenseneren Timothy Cheruiyot nesten rett fra potetåkeren.

Så forskjellig har betingelsene for eliteidrett vært i unntakstilstanden. I Kenya hadde all trening stoppet opp under viruspandemien; hos våre beste var det satsing som vanlig selv med strenge helserutiner.

Det forklarer litt av det som skjedde på 1500 meter i Diamond League i går kveld da Jakob for første gang lå i posisjon til å slå Cheruiyot, men såvisst ikke alt:

Med 3.28,68 er Jakob Ingebrigtsen i ferd med å oppfylle forventningene om at Norge får en idrettshelt vi aldri har sett maken til.

Bare 19 år gammel brøt han den magiske 3.30-grensa, og slettet den omdiskuterte løperbritiske legenden Mo Farah sin Europarekord.

Det holdt likevel ikke til å følge Timothy Cheruiyot i spurten. Midt i gleden drar det med seg noen mistanker vi godt kunne klart oss uten.

Det skjer i en sport som under corona-krisen opplever rekordløp helt uten troverdig kontroll.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer