Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Doptatt russer gir Trond Nymark VM-gull fra 2009

- Det er kjekt å vite at ting blir rettet opp i til slutt.

FÅR GULL I POSTEN: Torsdag vedtok Idrettens voldgiftsrett (CAS) å forkaste anken fra seks doptatte russiske kappgjengere. Det betyr at Trond Nymark endelig får sitt VM-gull fra 50-kilometeren i 2009.REUTERS/Wolfgang Rattay (GERMANY SPORT ATHLETICS)
FÅR GULL I POSTEN: Torsdag vedtok Idrettens voldgiftsrett (CAS) å forkaste anken fra seks doptatte russiske kappgjengere. Det betyr at Trond Nymark endelig får sitt VM-gull fra 50-kilometeren i 2009.REUTERS/Wolfgang Rattay (GERMANY SPORT ATHLETICS) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag vedtok Idrettens voldgiftsrett (CAS) å forkaste anken fra seks doptatte russiske kappgjengere. Det betyr at Trond Nymark endelig får sitt VM-gull fra 50-kilometeren i 2009.

Nymark gikk inn til annenplass bak Sergej Kirdjapkin i VM i 2009. Nå mister imidlertid russeren sin gullmedalje. Det betyr at Nymark kun er noen formaliteter unna å motta gullet han skulle fått for sju år siden.

- Det er kjekt å vite at ting blir rettet opp i til slutt, sier Nymark til NTB og legger til at gullet er et tegn på at han gjorde noe riktig. Han mener hans innstilling da han konkurrerte gjorde at han klarte å glede seg over sine plasseringer.

- Jeg satte utrolig stor pris på annenplassen fordi jeg klarte å tenke at man er ren dersom man står på startstreken.

Kan gå mot en lysere framtid Nymark sier man har kommet langt på vei når man får et antidoping-system som fungerer og som gjør at sannsynligheten for å bli tatt er stor. Derfor mener han også at det går mot en lys framtid for rene utøvere.

- Står det en vinner på pallen, skal folk tenke at det ligger hardt arbeid bak, sier han.

Til tross for at han nå vil motta gullet han skulle hatt i 2009, vil han fortsatt sitte igjen med opplevelsen etter målgang.

- Opplevelsen og minnene vil alltid være knyttet til annenplassen, forteller han.

Høy troverdighet på lang sikt Til tross for at idrettens troverdighet har fått seg en knekk etter at avsløringene kommer hele sju år etter mesterskapet, mener Nymark at et velfungerende antidopingsystem på sikt vil føre til høy troverdighet. Han er svært kritisk til hvordan systemet har fungert da han var aktiv.

- Dette handler mer om korrupsjon satt i system enn de utvalgte utøverne, avslutter han.

Nymark la opp som kappgjenger etter OL i London i 2012.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart