TESTET POSITIVT: Russiske Irina Starykh ble dopingtatt før OL på hjemmebane. Nå venter hun på resultatet fra b-prøven, men får ikke delta i mesterskapet. Foto: AFP PHOTO/CHRISTOF STACHE/NTB Scanpix
TESTET POSITIVT: Russiske Irina Starykh ble dopingtatt før OL på hjemmebane. Nå venter hun på resultatet fra b-prøven, men får ikke delta i mesterskapet. Foto: AFP PHOTO/CHRISTOF STACHE/NTB ScanpixVis mer

Doptatt russer har fått erstatter

Juniorverdensmester Olga Podtsjufarova går OL i stedet for Irina Starykh.

Hun erstatter dopingtatte Irina Starykh, som trakk seg fra OL forrige uke.

Starykhs A-prøve viste seg å være positiv. Hun venter nå på resultatet av B-prøven, men med dopingmistankene rundt seg, har den russiske jenta trukket seg fra vinterlekene på hjemmebane.

Starykh var blant vertsnasjonens gullhåp, spesielt på sprinten. 21 år gamle Podtsjufarova reiser til Sotsji først 11. februar, og det betyr at hun ikke rekker sprinten eller jaktstarten.

Podtsjufarova vant VM-jaktstarten for juniorer i Obertilliach i januar 2013, men har ikke gått renn i verdenscupen denne sesongen.

Galina Netsjkasova ble først tatt ut som erstatter for Starykh, men IOK har nektet henne OL-start siden hun ikke var påmeldt i russernes utvidede tropp ved sesongstarten i fjor høst.

(NTB)