DOPINGTATT:   Andreas Gustafsson, her fra VM i friidrett i 2009, har avlevert positiv dopingprøve, melder Expressen.
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
DOPINGTATT: Andreas Gustafsson, her fra VM i friidrett i 2009, har avlevert positiv dopingprøve, melder Expressen. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer

Doptatt svensk idrettsstjerne innrømmer alt - i e-post

Gikk under jorda etter A-prøve.

(Dagbladet): Forrige uke leverte den svenske kappgangeren Robert Gustafsson en positiv A-prøve. 

Gustafsson, som har deltatt i kappgang for Sverige i både EM og VM, fikk konkurranseforbud i påvente av svaret på B-prøven.

Den trenger de ikke vente på lenger.

Gustafsson, som bor i USA, gikk under jorda etter A-prøven.  Men i dag har han sendt en e-post til Birger Fält i det svenske kappgjengerforbundet.

Der innrømmer Gustafsson alt.

- Han har forklart at han har hatt doping i kroppen. Han ønsker ikke at vi skal analysere B-prøven fordi den kommer til å vise det samme som A-prøven. Han nekter ikke for å ha dopet seg uten at han vil si noe mer om det, hva som har skjedd eller hva slags preparat det er snakk om, sier Fält til Expressen.

Fält forteller at kappgangeren ikke vil komme tilbake til Sverige på en stund, men kommer til å forteller mer ved en seinere anledning.

Tommy Forsgren i det svenske antidopingbyrået forteller til Expressen at en dom kan komme innen kort tid, hvis de får en skriftlig innrømmelse fra Gustafsson.