NHL-spiller.  Nicklas Bäckström spiller for Washington Capitals i NHL. Foto: NTB Scanpix
NHL-spiller. Nicklas Bäckström spiller for Washington Capitals i NHL. Foto: NTB ScanpixVis mer

Doptatt under OL. Nå er den svenske hockeyspilleren frikjent

B-prøven ble ikke analysert presist nok.

Den svenske ishockeyspilleren Nicklas Bäckström avga positiv dopingprøve under Sotsji-OL. Nå er han frikjent.

Det opplyser Det internasjonale ishockeyforbundet (IIHF) fredag. Bäckströms dopingprøve fra OL viste spor av pseudoefedrin, et stoff ishockeyprofilen hadde fått i seg gjennom en astmamedisin.

Den internasjonale olympiske komité (IOC) ila Bäckström karantene i OL-finalen mot Canada, men frikjente samtidig NHL-proffen for videre straff. IOC besluttet også at svensken skulle få beholde sin sølvmedalje.

I sin vurdering av saken skriver Det internasjonale ishockeyforbundet at B-prøven ikke ble analysert presist nok, og at den derfor ikke kunne bekrefte A-prøven.

Dermed kan det ikke bevises at Bäckström var dopet.

- I all hovedsak må dette sees på som en veldig positiv beskjed for oss og Bäckström. Jeg får følelsen av at IIHF virkelig beklager at han gikk glipp av finalen, sier det svenske ishockeyforbundets generalsekretær Tommy Boustedt i en pressemelding.

Bäckström har ikke kommentert frikjennelsen, men Washington Capitals-spilleren har hele tiden hevdet sin uskyld. Svensken er avhengig av astmamedisiner og skal ha ført opp medisinen på skjemaet han leverte til dopingjegerne i Sotsji.

26-åringen skal også ha fått forsikringer fra legen sin om at medikamentet ikke ville gi utslag i dopingtesten.

(NTB)