Doptatte Dementjev på landslagssamling

Norsk trener forbannet.

SLO ESTIL PÅ MÅLSTREKEN: Jevgenij Dementjev slo Frode Estil på målstreken under tremila i Torino-OL i 2006. Denne uka ble han dopingavslørt. Foto: REUTERS
SLO ESTIL PÅ MÅLSTREKEN: Jevgenij Dementjev slo Frode Estil på målstreken under tremila i Torino-OL i 2006. Denne uka ble han dopingavslørt. Foto: REUTERS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) Jevgenij Dementjev ble tidligere denne uka avslørt som doper, etter at han avga en positiv EPO-prøve i januar. Den tidligere OL-mesteren skal derfor ha informert det russiske skiforbundet om at han legger opp.

Likevel dukket han opp på en landslagssamling i Ramsau.

Dette får den norske landslagsledelsen til å reagere.

- Jeg er forbannet, frustrert og skuffet. Her bedyrer russiske skiledere at de tar doping på alvor, og så møter vi Jevgenij Dementjev sammen med det russiske sprintlandslaget og de to allroundløperne Ivan Alypov og Aleksander Legkov her i Ramsau, sier sprintlandslagstreneren Ulf Morten Aune til TV 2.

ProvosertDementjev, Julia Tsjepalova og Nina Rysina avleverte dopingprøver som viste spor av EPO i løpet av vinterens sesong.

- De er sammen som om ingenting har skjedd. Alt snakket fra den nasjonen om at de skal rydde opp er bare fjas, mener Aune.

- De vet naturligvis at også andre nasjoner ser dette, og at det er provoserende, men det bryr de seg overhodet ikke om. Nå må ansvarlige myndigheter ta noen grep for å få russisk langrenn til å bli ren, sier landslagstreneren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer