Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Doptrener tiltalt for løgn

Graham risikerer 15 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Doptrener Trevor Graham ble fredag tiltalt for tre tilfeller av falsk forklaring i BALCO-saken.

Graham har vært trener for tidligere storheter som Justin Gatlin og Tim Montgomery. Gatlin ble tatt for doping, mens Tim Montgomery også ble dømt for brudd på dopingbestemmelsene.

Utøvere som Michelle Collins, Jerome Young, Alvin og Calvin Harrison og Dennis Mitchell testet også positivt mens de ble veiledet av Graham. I tillegg har han også hatt en finger med i spillet i karrierene til Marion Jones og Ben Johnson.

Graham risikerer opp til 15 års fengsel om han blir dømt for alle de tre påståtte, falske forklaringene.

- Vi fortsetter vårt angrep mot dem som bryter reglene. Problemet med doping i idretten går lenger enn til bare utøverne, sier Tim Madden i USAs antidopingbyrå.

Graham må møte i retten 16. november.

I tiltalen hevdes det at Graham bevisst løy til etterforskerne som jobbet med BALCO-saken, en sak som først er kjent som saken avslørte bruken av såkalte designerdop.

(NTB)

TRENTE FLERE DOPAVSLØRTE SPRINTERE:</B> Trevor Graham skal felles for sin rolle i Balco-saken, håper det amerikanske antdopingbyrået.