Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Døråpner helt i straffedrama

Under kampen var han døråpner for lagkameratene. I straffekonkurransen ble Geir Østberg (24) den store helten da han sørget for at hjemmelaget fikk to poeng i stedet for ett.

HAMAR (Dagbladet): - Etter at Vålerenga-vingen Eric Linus Johansson hadde dratt meg ut på den første straffa, sa jeg til meg selv at det ikke skulle skje igjen, og dermed reddet jeg ett poeng. Artigst var redningen av straffeslaget til Jari Kesti. Da han kom farende, satte jeg inn en beintakling så han frr gjennom lufta, sier Geir Østberg til Dagbladet.

Landslagskeeper Jonas Norgren sto i hele kampen, men var tilskuer da avgjørelsen falt i en nitrist toppkamp i Hamar OL-Amfi.

50- 50

- Grunnen til byttet var at Geir er best av keeperne våre på straffer. Han er den i gruppa med best spisskompetanse på det området, er mentalt sterk og viste nok en gang at vi gjorde et riktig valg, sier keepertrener Torbjørn Orskaug etter kampen.

KAMPFAKTA

Eliteserien, menn
Storhamar - Vålerenga 2- 1 e.str. (1- 0, 0- 1, 0- 0, 0- 0, 1- 0). Mål: 1- 0 (8.51) Tom Erik Olsen (Ole Eskild Dahlstrøm), 1- 1 (33.06) Anders Fredriksen (Magne Karlstad, Örjan Nilsson). Tilskuere: 3553. Hoveddommer: Ole-Stian Hansen, Lillehammer. Utvisninger: Storhamar 5 x 2 min., Vålerenga 8 x 2 min.

Før i høst har Geir Østberg bare spilt to kamper fra start: Mot Comet og Sparta. Da Johan Åhstrøm hadde bragt Storhamar i ledelsen på den sjuende straffa, viste han sin storhet og stengte buret.

- I straffekonkurranser er det 50-50 hvem som vinner. Geir gjorde en fin jobb, mens jeg var heldig som fant luka og scoret på begge mine straffer, sier Johan Åstrøm.

Lenge siden sist

Etter ordinær tid og sudden death sto det 1- 1 på den nye mediakuben til 3,7 millioner kroner i hallen.

Tom Erik Olsen hadde brakt hjemmelaget i ledelsen i første periode, mens Anders Fredriksen utliknet for Vålerenga i midtperioden. Tom Erik Olsen har ikke spilt hockey på åtte måneder.

- Sist jeg spilte hockeykamp var da sønnen min ble født. Nå snakker han, så du skjønner det er lenge siden. I sommer fikk jeg en prolaps i ryggen da jeg skulle imponere på sirkeltrening. Plutselig rykket det til. Høyrebeinet ble helt numment, sier Tom Erik.

Vurderte å legge opp

Da legen sa at han kunne bli borte lenge eller kanskje måtte operere, ble han betenkt.

- Da vurderte jeg et kort øyeblikk å legge opp. Operere ville jeg ikke. I stedet har jeg brukt tida for å se hvordan det gikk. Selv om jeg ennå ikke er helt bra, gikk det ganske greit i går, sier Tom Erik Olsen til Dagbladet.

VEKK MED VÅLERENGA: Storhamar-keeper Geir Østberg redder straffeslaget fra Jari Kesti, og sender VIF-spilleren på en skikkelig luftetur. - Geir er best av keeperne våre på straffer, sier Storhamars keepertrener.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media