Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dordi & co vant curlingdrama

Måtte ut i ekstraomganger mot Italia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) De norske curlingjentene var favoritter mot vertsnasjonen Italia i ettermiddag, men kampen ble mer spennende enn forventet.

Norge tok ledelsen i 1. omgang, men italienerne kom tilbake og lagene fulgte hverandre tett.

Norge hadde sistestein i den tiende omgangen, men klarte bare å score ett poeng. Dermed ble det ekstraomganger mot det unge Italia-laget.

I den 11. omgangen viste Dordi Nordby & Co. seg som mest rutinerte. Italia hadde sistestein, men de norske damene stjal to poeng og vant.

Dagbladet.no fulgte kampen direkte:

11. omgang
Norge og Italia ligger likt etter ti omganger, og det blir dermed en ekstraomgang. Italia har sistestein, og Norge har lagt to fine guarder foran boet.

Begge lag har fire steiner igjen, og italienerne var nær ved å slå bort vår beste stein. I stedet legger Marianne Haslum en ny guard.

Norge viste seg som mer rutinert enn de unge italienske jentene, og vant 2-0 i ekstraomgangen. 9-7

VANT THRILLER MOT ITALIA: Det ble veldig spennende da curlingjentene møtte Italia i dag. Først etter ekstraomganger ble en vinner kåret. Foto: Scanpix
VANT THRILLER MOT ITALIA: Det ble veldig spennende da curlingjentene møtte Italia i dag. Først etter ekstraomganger ble en vinner kåret. Foto: Scanpix Vis mer

10. omgang
Norge har sistestein i den avgjørende omgangen, og vi trenger to poeng for å vinne kampen.

Italia har to steiner i boet - til siden - og en guard i forkant. Norge fjerner guarden deres, og vi har en guard tilsvarende sted. Begge lag har fem steiner igjen.

Italienerne legger en stein midt i boet, men Marianne Rørvik fjerner denne og legger en norsk stein midt i boet i stedet.

Italia prøver å slå den ut, men treffer ikke godt nok å får bare dyttet til den. Marianne Haslum prøver å legge en stein midt i boet, men den blir litt for lang. Men vi har fortsatt de to beste steinene. Tre steiner igjen for begge lag.

Italienerne slår bort den ene, men er ikke like heldig med treffpunktet på den andre norske steinen. Norge har dermed fortsatt beste stein. Marianne Haslum treffer den norske guarden, og dytter den til siden. Dermed ligger den norske steinen i boet helt åpen, og den italienske steinen i boet ligger bak den ene guarden vår.

Diana Gaspari setter en hard stein og slår ut den norske i boet. Italienerne har nå fire i boet. Norge setter en stein rett i forkant av den beste italienske steinen. Begge lagene har én stein igjen.

Unge Gaspari (21 år) slår bort den norske steinen. Dordi Nordby setter siste steinen nesten for langt, men den stoppet i tide og Norge får ett poeng. 7-7

9. omgang
Norge har to steiner i boet, helt i forkant. Italia har siste stein, og to igjen.

Italia slo bort den ene, men den andre ble liggende inne i boet, helt på kanten. Den italienske steinen er best, men ligger helt åpent.

Dordi Nordby slår ut den italienske steinen, og vi har nå to i boet. Italienerne slår bort bestesteinen vår, og tar ett poeng. 6-7

8. omgang
Norge ligger inne med bestestein, bak en guard - slik at den er vanskelig å fjerne for italienerne. Begge lag har tre steiner igjen.

Men Italia spiller veldig godt, og klarer å ta den ut.

Marianne Haslum legger en stein som er ganske lik den forrige, men har en italiensk stein i ryggen som gjør at den blir vanskelig å fjerne. Italia dytter til den, men klarer ikke fjerne den fra boet. Den italienske steinen ligger best an, men er helt åpen og lett å fjerne.

Norge slår bort Italias stein, og har nå de to beste steinene i boet. Italia slår bort den ene, men vi beholder den beste steinen.

Dordi Nordby setter en stein midt i boet, og sikrer to poeng. 6-6

7. omgang
Norge har sistestein. Italia åpner med å legge tre steiner på rad inn mot midten av boet. Begge lag har igjen tre steiner, og Norge har en stein i bakkant og en på siden.

Marianne Haslum forsøker å slå ut to italienske steiner, men slår i stedet bort den vi hadde i bakkant. Dermed har vi bare én stein på banen, i forkant og til siden for boet. Italia legger ytterligere en guard foran boet. Nå blir det vanskelig.

Norge legger en stein inn i boet, men den er et par centimeter unna å være beste stein. Denne blir fjernet av sistesteinen til italienerne.

De norske jentene prøvde seg på en dobbel take out med sistesteinen, men fikk bare bort én. Dermed ble det to nye poeng til Italia. 4-6

6.omgang:
Mange steiner i boet mot slutten av denne omgangen, kan bli hipp som happ hvem som tar poeng i den første omgangen etter pause.

Italia ligger inne med to bestesteiner etter en grov bom som ender opp med en perfekt takeout. Langt fra tilsiktet fra italienerne, men like fullt noe å juble for.

Den 21-årige Italia-skipen Gaspari kan ta to eller tre poeng med en perfekt satt sistestein, kan trekke inn i midten og dytte litt på den norske som ligger som nummer to. Det blir bare ett poeng etter en merkelig stein som plukker opp fragmenter fra isen. 4-4

5.omgang:
Med tre steiner igjen til hvert lag, er boet helt åpent. Bare noen norske guarder helt ute på siden foran ringene og en gul stein midt i. Vi har sistestein, og må prøve å ta to eller flere poeng for å ha en ledelse ved pause.

Strålende stein av Dordi Nordby! Slår ut en gul italiensk stein, ruller selv bak guard - og vi har to poenggivende steiner i boet! En stein igjen til hvert lag, her kan vi ta to poeng.

Det gjør vi, og Norge leder med ett poeng til pause. Jevnt, men med et lite norsk overtak. 4-3


4.omgang:
Italia har sistestein, og Dordi gjør det umulig for italienerne å ta mer enn ett poeng. Før skip Gaspari skal sette sin siste stein, har skip Nordby sørget for at det ligger hele fire norske steiner innerst i boet.

Italia trekker inn for ett poeng, men bare såvidt. Vi ligger under, men bare med ett poeng. Kampen er helt åpen, og i denne omgangen presser vi Italia. 2-3

3.omgang:

Dette er Norges første omgang med sistestein, og for å kunne ta flest mulig poeng vil Dordi & co legge opp guarder foran boet og holde de italienske steinene lengst mulig unna.

Dessverre for Norge setter Marianne Rørvik en stein i guarden med knapp margin, og Italia legger opp til å stjele poeng.

Dordi er uheldig og bommer på sin nest siste stein, klarer å slå ut sine egne steiner og ingen italienske. Stang ut for Norge. Italia gir oss ingen annen mulighet enn å prøve å trekke inn for ett poeng med sistestein. Det klarer Dordi - og utlikner. 2-2

2.omgang:

Norge har to steiner langt bak i boet, fremdeles åpent så langt i andre omgang. Italia har fordelen av sistestein.

Dordi Nordby prøver en dobbel takeout, men klarer bare å slå ut en av steinene. Dermed kan italienerne trekke ned på den norske steinen som ligger nest best, og gjør det enklere for seg selv å ta flere poeng.

Italia kan trekke enkelt inn i et åpent bo for to poeng, og den biffen fikser skip Diana Gaspari greit. 1-2

1.omgang:
Norge begynner bra, legger en guard like foran boet. Italia har sistestein i den første omgangen.

Halvveis i omgangen har Italia et lite overtak, med to steiner i boet og et par guarder. Men Marianne Haslum spiller en bra stein - fjerner en guard og glir inn som bestestein selv.

Italia storspiller i første omgang, og presser Norge. Ligger an til å ta tre poeng før Dordis siste stein. Dordis siste frys er perfekt og legger seg rett foran Italias beste, og selv med sistestein tabber den italienske skipen Gaspari seg ut.

Hennes siste er mislykket, og Norge stjeler ett poeng! Kunne fort endt med tre eller fire poeng til Italia der, men de norske jentene kan smile. 1-0!

(Dagbladet.no:) Etter gårsdagens sure tap mot Canada, er fasiten tre seire og to tap for det norske kvinnelaget i curling.

Med seier i dagens kamp mot Italia er ikke Dordi Nordby og hennes lagvenninner langt unna å være klare semifinale.

Og sjansene for det er gode.

Italia er ingen stor curlingnasjon, Team Trulsen slo det italienske herrelaget relativt enkelt i morgentimene i dag.

Hjemmelaget på kvinnesiden har bare vunnet en av sine fire første kamper, og før helga setter inn kan Camilla, Marianne, Marianne og Dordi være ett skritt videre på veien mot OL-medalje.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!