Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dordi overbeviste mot Japan

Norge slo tilbake etter gårsdagens tap.

(Dagbladet.no): En presset Dordi Nordby og et presset Norge møtte et japansk kvinnelag i utfordrerposisjon i Pinerolo i dag.

I går ble nordmennene tvunget til å gi opp mot sterke Sveits, med sifrene 2-9. Men det var etter sterkt spill i de foregående rundene.

Fremdeles hadde jentene full mulighet til å avansere, de sto med to seire og ett tap. Japan hadde en kamp mindre spilt, og hadde allerede tapt én. I dag måtte de vinne for å komme seg opp fra sin femteplass.

I stedet ble det en klar seier til de norske jentene, som ledet kampen klart tidlig. Japanerne nektet likevel å gi seg, og i åttende runde skapte de antydning til ny spenning med to poeng og redusering.

Avgjørelsen kom i niende runde. Japan misset med sin avgjørende sistesten, mens Dordi Nordby plasserte sin perfekt. Dermed sikret Norge seg to nye poeng, 4-9-ledelse - og det var nok til at Japan til slutt ga seg.

Men i morgen venter atskillig hardere motstand i form av Canada.

Dagbladet.no fulgte kampen runde for runde:

Curling, kvinner

Pinerolo Palaghiacchio

Foto: Tor Richardsen/Scanpix
Foto: Tor Richardsen/Scanpix Vis mer

Japan - Norge 4-9

9. runde
Japan trekker seg, og Norge har vunnet kampen.

Japanerne misser med sin siste sten, så Norge er allerede sikret ett poeng. Dordi Nordby gjør derimot jobben sin, og Norge sikrer seg dermed to poeng. 4-9.

Japan plasserer tre guardstener i åpningen, men Norge slår bort den ene av dem.

8. runde
Til tross for japanernes redusering, bør de norske jentene greie å hale dette i land i de to siste rundene.

Japan tar to poeng etter at de slår den norske stenen ut av boet med sin siste sten. 4-7

Norge har en poenggivende sten idet Japan har en sten igjen. Utfallet av kampen avhenger dermed av om motstanderne greier å slå ut den norske stenen.

Japan kunne like gjerne ha gitt seg, men fortsetter trolig mest for treningen skyld.

7. runde
Dordi satser på en takeout, og sikrer to poeng. 2-7.

Japans siste er en bom. Den seiler gjennom boet og er helt mislykket. Det går et sukk gjennom Japans supportere. Hva gjør du nå, Dordi?

En sten igjen for begge lag. Japan har akkurat nå beste sten, og det er uklart hvem som har andre.

Ny dårlig sten av Haslum. Hun curler for lite, og dytter Japans sten inn som beste.

Japan klarer å trekke inn og toucher seg inn til andresten.

Mislykket sten av Haslum. Går i guarden og utretter ingen verdens ting.

Japan klarer en takeout på utsiden av guardene, og reduserer til to poeng for Norge.

Norge trekker en ny sten inn i boet, og klarer bare nesten å luren helt bak guarden. Tre poeng akkurat nå.

Norge har to poenggivende stener nå, en midt på åttefoten bak guard, nummer to mellom tolv og åtte, men helt åpen.

Norges andresten er noe svakere, og toucher Japans ene guard. Dermed er veien åpen for å slå ut Norges bestesten.

Endelig får Norge sistesten i en omgang. Japan begynner med å legge to guarder, og Norge trekker inn bak.

6. runde
Sistesten er glimrende av Japan. To små kyss, og brått tar Japan to poeng inne i boet. 2-5.

Mange sten i boet nå. Norge har første, fjerde og femte bestesten, men det er tett. Japanerne har store muligheter til takeout.

Japan setter guard, og Haslum bommer med slagstenen. Ingen av jentene lar seg særlig affisere, til det er det norske laget for sterkt.

Norge legger sin førstesten inn i boet, og japanerne svarer med å trekke ut til siden bak T-line. Nordmennene setter en slagsten og blir liggende ytterst på tolvfoten.

Det er uklart hvor lenge de japanske jentene fortsetter. Ifølge reglene må lagene fullføre seks runder før de kan gi seg.

5. runde

Japan setter tidlig en cornerguard, men Dordi svarer. Onodera trekker en sten inn i boet bak guarden, men en god slagsten fra Rørvik slår ut og blir liggende udekket inne på firefoten. I stedet for å legge algsten tilbake velger Japan å legge en frontsten inne på tolvfoten, og den blir liggende som guard for Norges bestesten inne i boet. Men Onodera viser seg fra en langt bedre side når hun trekker inn i boet, og Norge blir nødt til å rense. Men deretter setter Japan en svak guard, og Dordi setter en perfekt sten bak, og inn i boet, bak. Japan har sistesten, men Onodera mangler ti centimeter for å ta fra Norge det ene poenget. 0-5.

4. runde

Mer spennende nå. Japan gjør en liten feil i fjerdesten, og slår ukritisk på Norges bestesten. Men Dordi har lagt en sten bak T-line, og japanerne oppnår bare å legge begge Norges stener bak cornerguarden. Men skip Onodera forbedrer seg kraftig på neste sten. Hun knocker to av Norges stener i boet, men Norge har fremdeles bestesten. Og Dordi dobler og øker. Japan har sistesten, men Onodera setter den håpløst gjennom boet. Tre poeng til Norge, og 0-4.

3. runde

Fortsatt defensivt. Ingen av lagene legger noe press, og mange slagstener. Ingen nye poeng. 0-1.

2. runde

Defensivt nå, og japanerne spiller veldig forsiktig. 0-1.

1. runde
Defensivt av begge lag i starten. Mange slagstener, og ingen lag setter guard. Men Norge setter et visst press, og har to stener i boet ved sjette sten. Norge tar et poeng på sistesten. 0-0.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media