Dorsin: - Unnskyld alle sammen

Serverte Lyn ledermålet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ULLEVAAL (Dagbladet.no):  Lyn-Rosenborg 2-1 

Lyn - Rosenborg 2-1 (1-0)

10.312 tilskuere

Mål: 1-0 Chinedu Obasi Ogbuke (8), 2-0 Obasi Ogbuke (75), 2-1 Marek Sapara (81).

Dommer: Per Ivar Staberg, Harstad.

Gult kort: Christian Brink, Lars Kristian Eriksen, Indridi Sigudsson, Stefan Gislason, Lyn Oslo, Alexander Tettey, Rosenborg.

Lyn (4-4-2): Eddie Gustavsson - Lars Kristian Eriksen, Christian Brink, Indridi Sigurdsson, Ståle Stensaas - Erling Knutzon (Tomasz Sokolowski fra 68.), Jo Tessem, Stefan Gislason, Espen Hoff (Kim Holmen fra 82.) - Magnus Powell (Mads Dahm fra 85.), Chinedu Obasi Ogbuke.

Rosenborg (4-3-3): Lars Hirschfeld - Roar Strand (Fredrik Stoor fra 68.), Vidar Riseth (Bjørn Tore Kvarme fra 72.), Alejandro Lago, Mikael Dorsin - Marek Sapara, Alexander Tettey, Per Ciljan Skjelbred - Daniel Braaten, Steffen Iversen, Øyvind Storflor (Abdoulrazak Traore fra 68.).

(NTB)

Lyn hadde kun vunnet tre av de 18 siste hjemmeoppgjørene mot Rosenborg før kveldens kamp. Den statistikken ble forbedret i dag.

Henning Bergs menn tok RBK-skalpen på nasjonalarenaen, og klatret samtidig til plassen over trønderne på tabellen.

- Vi hadde elleve gode menn i dag. Stopperne var suverene i eget felt, og ufarliggjorde RBK fullstendig i lufta, sa Lyn-sjef Henning Berg.

RBK var imidlertid ikke like robust defensivt. Sju minutter ut i førsteomgang skjer det som sannsynligvis kommer til å holde RBK-back Mikael Dorsin våken i noen netter fremover.

Svensken prøvde et tilbakespill til Lars Hirschfeld, men spilte ballen rett i føttene på Edu i stedet. Nigerianeren kom alene med RBK-keeperen, og gjorde ingen feil.

1-0 til Lyn. 

- Det er tråkigt, og jeg må bare si unnskyld til alle sammen. Det var en stor feil av meg, men nå er det bare å glemme den, sa Dorsin etter kampen

FORTVILER: Mikael Dorsin har akkurat lagt opp til Lyns første scoring på Ullevaal. Foto: Arnt E. Folvik, Dagbladet
FORTVILER: Mikael Dorsin har akkurat lagt opp til Lyns første scoring på Ullevaal. Foto: Arnt E. Folvik, Dagbladet Vis mer

Rosenborg eide ballen i førsteomgang, og rullet opp angrep etter angrep, men uttelling ble det ikke.

Spesielt Daniel Braaten var aktiv på topp for trønderne, og med litt hell hadde den tidligere Skeid-vingen kunne scoret to før hvilen.

Først og fremst da han fikk gå opp helt alene i Lyn-feltet, i et av mange fine RBK-angrep. Per Ciljan Skjelbred spilte ballen til Storflor, som la innlegget rett på pannebrasken til Braaten.

RBK-spissen headet ballen ned til høyre, men der var Gustafsson også.

Edu igjen

Andreomgang startet ikke i samme tempo som første, men det ble nok av underholdning likevel. RBK hadde ballen mest, men Lyn var farlige på kontringer.

- Vi skal være fornøyd med at vi ledet til pause, men i andreomgang kommer vi mye mer med. Da produserer vi endel fremover også, sa Ståle Stensaas til Dagbladet.no.

Eller som trener Berg sa det:

Dorsin: - Unnskyld alle sammen

- RBK kjører kampen for det meste, hvertfall i førsteomgang, men når vi kommer i angrep er vi med en gang livsfarlige

Og Berg hadde rett. For når Lyn kom i angrep hadde Oslo-laget den giftigheten trønderne manglet der oppe, først og fremst representert ved Chinedu Obasi Ogbuke, men også ved raske Erling Knudtzon og Espen Hoff.

Et kvarter før slutt gikk RBK-forsvaret på sin andre blunder for kvelden

Edu fintet seg inn i RBK-feltet, smatt mellom to RBK-forsvarere, mistet ballen, før han kriget den til seg igjen.  

Nigerianeren så opp, og vridde ballen i borterste hjørne for Hirschfeld. Nydelig utført, og 2-0 til Lyn. Passivt i trønderforsvaret? Ja.

- Edu var meget god i dag, men han var ikke god alene. Hoff, Knudtzon og Powell satte han opp flere ganger, og jeg synes det bidrar til at Edu viser seg så skarp som han var på sitt beste i fjor, sier Henning Berg 

Fansen ville ha skudd 

SKYT, ropte RBK-fansen flere ganger i andreomgang, men skuddene ble enten for halvhjertet eller upresise. Lyn-forsvaret lå kompakt, og tvang RBK til å fyre av skudd i vanskelige posisjoner.

Så fikk Marek Sapara sjansen på frispark ti minutter før slutt.

I Trondheim kalles slovaken for «mannen med gullfoten», og på Ullevaal i kveld viste han hvorfor. Som om det var ingenting plasserte han ballen i borterste hjørne for Gustafsson.

Et fortjent reduseringsmål for RBK, men ikke nok til poeng.

Vi blir feige og ubesluttsomme offensivt, og orker å avslutte angrepene våre skikkelig. Når vi i tillegg er såpass gavmilde defensivt holder det ikke til tre poeng, oppsummerer Tørum overfor Dagbladet.no

<B>NY SKALP:</B> Lyn-trener Henning Berg jubler for fansen etter nok en hjemmeseier er sikret. Lyn har nå like mange poeng som fjorårets gullvinner RBK.
<B>BARE NESTEN:</B> Daniel Braaten spilte en god kamp for RBK, men manglet giftigheten foran mål.
SCORET TO: Her scorer Edu sitt andre mål for dagen. Nigerianeren spilte en glimrende kamp for Lyn.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer