Dorsin-avklaring i dag

Behandles i påtalenemnda og disiplinærutvalget.

(Dagbladet): Dommer Svein Oddvar Moen fikk ikke med seg RBK-spiller Mikael Dorsins spark mot ansiktet til Odd-spilleren Herolind Shala i søndagens kamp på Lerkendal - mens han lå på gresset etter en duell mot Shala.

TV-bildene viser at knottene ikke var langt unna ansiktet til motspilleren, før Dorsin fullførte episoden med et slag - som heller ikke traff - mot Shala.

Null til tre kamper
NFF ba om en forklaring fra Mikalen Dorsin og Rosenborg. Den mottok de i går, og saken er nå oversendt til påtalenamnda.

- De har et mål om å bli ferdige med sin vurdering, før møtet i disiplinærutvalget i ettermiddag. Om de beslutter at det er en sak, så kommer det nok en avklaring på det i dag, sier juridisk rådgiver i NFF, Henrik Salveson, til Dagbladet.

Disiplinærutvalget har mandat til å avgjøre saker med en sanksjonsramme opp til tre kampers karantene.

Ingen RBK-straff
Rosenborg spiller borte mot Bodø/Glimt 2. påskedag, og klubben får dermed trolig avklart i dag hvorvidt Mikael Dorsin vil være tilgjengelig i troppen til RBK-trener Per Joar Hansen.

Fra Rosenborgs side vanker det ingen straff for Dorsin.

- Klubben står 100 prosent bak Micke Dorsin sin forklaring, og vi har ingen tanke om å forfølge saken ytterligere, sier organisasjonssjef Trond Alstad i RBK til Dagbladet.

- Dorsin er hardtspillende, men fair, og er en fremragende representant for klubben både på og utenfor banen. Vi har ingen grunn til å tro at han hadde noen intensjon om å skade motstanderen, sier Alstad.

Munnkurv
- Tv-bildene viser at knottene ikke er langt unna ansiktet til Herolind Shala?

- Vi har ingen problemer med å se det, og at det kan stilles spørsmål ved situasjonen. Det er jo også derfor NFF opprettet en sak. Men vi har som sagt ingen grunn til å tro at han ville skade spilleren.

Mikael Dorsin selv har fått munnkurv fra klubben om situasjonen.

- I og med at det ble en sak av dette, så ble den flyttet opp på klubbnivå. Dorsin skal konsentrere seg om fotballen, så tar klubben det andre, sier Trond Alstad.