Dorsin-blemme og Bille-bom ga Molde forsprang på tabellen

Molde herjet med Rosenborg.

LERKENDAL (Dagbladet) Etter 30 minutters spill rotet vikarstopper Mikael Dorsin og keeper Alexander Lund Hansen det skikkelig til. Dorsin hadde kontroll på en lang ball, men han fikk den aldri bort og Lund Hansen grep aldri inn. Det gjorde derimot Fredrik Gulbrandsen som fikk ballen servert på åpent mål og trillet den uforstyrret i det tomme målet.

En forferdelig tabbe av RBK-spillerne, og Gulbrandsen kunne ikke annet enn takke og bukke.

Klasseforskjell på lagene Hele den første omgangen var det klasseforskjell på lagene. Hjemmelaget hadde ikke et eneste skudd på mål, mens Molde rullet opp det ene angrepet etter det andre. Så mange store sjanser skapte heller ikke Molde, men spillemessig og i samhandling var de mange hakk bedre enn Rosenborg. De var også klart mest aggressiv og gikk seirende ut av de fleste dueller.

Fredrik Gulbrandsen hadde også enda en ball i nettet, men ble avvinket for offside.

I pausen var Rosenborg nødt til å gjøre noe, og endelig fikk hjemmepublikum se 4-4-2 med Alexander Søderlund og innbytter Nicki Bille Nielsen sammen på topp.

Da ble det med en gang mer trøkk i trønderne. De fikk satt presset høyere, og hadde ikke minst flere oppspillspunkt.
 
Flere halvsjanser De siste 22 minuttene gikk faktisk Rosenborg over til 3-5-2. Ut gikk Tobias Mikkelsen, som måtte spille høyreback da både Christian Gamboa og Jonas Svensson manglet.  Inn kom John Chibuike for å gi ytterligere støtte til de to på topp.
Rosenborg slet imidlertid også i 2. omgang med å komme til sjanser. Nærmest første halvtimen var Alexander Søderlund da han skjøt over fra 18 meter ni minutter ut i omgangen.

Samme mann hadde en heading over etter corner ti minutter før slutt.

Stor sjanse Fem minutter før slutt kom endelig den første store sjansen til Rosenborg. Og da snakker vi virkelig stor sjanse. Rosenborg kom inn i mellomrommet, fikk slått ut på siden og foran mål kom Nicki Bille Nielsen stormende. Han kunne bare bredside ballen i mål, men avsluttet utrolig nok utenfor stengene.

Men gikk det som det ofte går. Rosenborg presset på, men Molde fikk corner som til slutt havnet hos Per Egil Flo. Med sin sikre venstrefot dundret han ballen i mål. Før det hadde ikke Molde skapt særlig mye. De fleste angrep ble avsluttet fra langt hold — stort sett med at Harmeet Sing skjøt utenfor.

At Molde vant var uansett fortjent. takket være et altfor gavmildt Rosenborg-forsvar, som for anledningen manglet både kaptein Tore Reginiussen og sine to førstevalg på høyreback — samt et sent mål som punkterte alt håp hos hjemmepublikum.

BYTTET INN I PAUSEN: Nicki Bille Nielsen.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
BYTTET INN I PAUSEN: Nicki Bille Nielsen. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer