MATCHVINNER: Så glad blir man når man avgjør kampen på overtid. Dorsin snurret rundt med Ujah og satte inn 2-1-målet nesten tre minutter på overtid. Foto: Scanpix
MATCHVINNER: Så glad blir man når man avgjør kampen på overtid. Dorsin snurret rundt med Ujah og satte inn 2-1-målet nesten tre minutter på overtid. Foto: ScanpixVis mer

Dorsin helt på overtid

Svensken ble matchvinner med så å si siste spark på Åråsen.

|||ÅRÅSEN (Dagbladet): Lillestrøm hadde mye å revansjere etter det knusende 1-4-tapet for Vålerenga sist, men fikk en ny nesestyver mot serieleder Rosenborg.

Trønderne gikk bestemt til verks, og dominerte kraftig i starten. Det resulterte i et par halvsjanser, mot et forsvar som ikke akkurat kan ha vært proppfulle av selvtillit etter kampen mot erkerival Vålerenga.

Eggen-skryt Og etter snaue halvtimen tok Rosenborg ledelsen etter et mønsterangrep man er vant til fra den kanten.

Et innlegg på bakre stolpe fant Steffen Iversen, og hans perfekte hodestøt fant en fremadstormende Mikael Lustig. Høyrebacken hadde ingen problemer med å bredside ballen kaldt i hjørnet.

- Det var sju trekk før den ble satt i mål, det er en idealscoring, sier Eggen som skyter voldsomt av høyreback Mikael Lustig etter kampen.

Ikke rart, for Lustig var ikke bare god på scoringen, men en konstant trussel langs høyrekanten.

- Det er deilig å få skryt, jeg har veldig mye å lære av Eggen. Å score er det beste man kan gjøre, sier Lustig beskjedent etter kjempekampen.

Offside-scoring Men etter scoringen virket det som om noe av intensiteten gikk ut av Rosenborg, og hjemmelaget kom mer med.
Og utligningen kom på hjemmelagets aller første sjanse. Riktignok skulle den vært annulert for offside.

Hele Rosenborg-forsvaret sto og ventet på fløyta, men den kom ikke, og Anthony Ujah kunne bare trille ballen i nettet.

Det holdt seg til pause, og etter hvilen var det en mye jevnere kamp på Åråsen.

Overtidsdrama Riktignok var bortelaget fortsatt hakket bedre, men Lillestrøm bet mye bedre fra seg i de siste 45 minuttene.

Men som så ofte før var det trønderne som trakk det lengste strået, og det på overtid.

GOD: Lustig spilte knallbra for Rosenborg og scoret trøndernes første mål. Foto: Scanpix
GOD: Lustig spilte knallbra for Rosenborg og scoret trøndernes første mål. Foto: Scanpix Vis mer

Etter klabb og babb i hjemmelagets felt fikk kaptein Mikael Dorsin foten på ballen og satt den i mål.

Berg skuffet Lillestrøm gjorde alt de kunne for å få en utligning, men til tross for en kjempesjanse forlater Rosenborg Romerike med tre nye poeng.

Rosenborg er nå opptatt av å restituere seg kjapt. Kampprogrammet er tett framover og snart venter Champions League-kvalik.

- Det gjelder å restituere. Det er tøft med mange kamper, og han der borte er jo veldig ivrig på trening, sier matchvinner Dorsin og peker på Nils Arne Eggen.

LSK-trener Henning Berg er naturlig nok skuffet over å miste ett poeng på overtid.

- Det burde blitt uavgjort. Å få det overtidsmålet var surt, og vi kunne hatt straffe da Kippe blir mokket ned av keeperen deres. Jeg er også overrasket over at dommeren lar ham slå bort våre spillere på dødball, sier Berg.