Dortmund fastholder Sørensen-krav

Jan Derek Sørensen er Dortmund-spiller fra 1. januar, melder bundesligaklubben i dag. - Ukjent for meg, sier RBK-direktør Rune Bratseth til Dagbladet.no.

Hele sommeren og høsten har de tyske klubbene Dortmund og 1860 München kranglet om hvem som har rettighetene til Sørensen.

Årsak: Sørensen skrev først under for Dortmund i mai, før han også gjorde en avtale med Erik Myklands klubb. Sørensens kontrakt med RBK går ut ved nyttår.

Ifølge dagens pressemelding fra Dortmund reiser Sørensen gratis fra RBK, og kommer til å skrive en kontrakt fram til 30. juni 2004.

- Dette er ikke avgjordt så vidt jeg vet. Det er snakk om at saken kommer opp i en arbeidsdomstol 14. desember, sier Bratseth.

Rosenborg er veldig interessert i hvor Sørensen til slutt havner. Sørensen skrev under for Dortmund før seksmånedersfristen for Bosman-spillere.

Dermed kan RBK likevel kreve en overgangssum for 28-åringen.

- Det er ikke umulig. Jeg ser at Dortmund mener at de skal ha Derek gratis, men det har de sagt før også.

Dortmund håper Sørensen skal erstatte spissen Heiko Herrlich, som ble rammet av en hjernesvulst for to uker siden. I sin pressemelding priser klubben Oslo-guttens evne til både å skape og score mål.

I fjorårets Champions League scoret Sørensen tre mål mot nettopp Dortmund.

FEIRET: Jan dErek Sørensens jublet for 2-0-målet da Dortmund fikk bank av RBK 19. oktober i fjor<p>