Dortmund freder Klopp etter elendig start på sesongen

- Det er ikke en diskusjon en gang.

 SMIL:  Jürgen Klopp og Borussia Dortmund er inne i en elendig periode. Men suksessmanageren er fredet. Foto: NTB Scanpix
SMIL: Jürgen Klopp og Borussia Dortmund er inne i en elendig periode. Men suksessmanageren er fredet. Foto: NTB ScanpixVis mer

Borussia Dortmund har ikke vunnet på fem kamper i den tyske bundesligaen, men trener Jürgen Klopps posisjon er likevel ubestridt.

Dortmund står med to strake seirer i mesterligaen foran onsdagens bortemøte med Galatasaray i Tyrkia. Langt verre er situasjonen i den hjemlige ligaen. To seirer på de åtte første serieomgangene har plassert storklubben på en uvanlig svak 16. plass på tabellen så langt. Sesongstarten er kort og godt den verste på 27 år.

I Dortmund er det likevel ingen som snakker om at treneren må byttes ut. Styreformann Hans-Joachim Watzke garanterer at Jürgen Klopp sitter trygt.

- Jeg har alltid sagt at treneren selv bestemmer når hans tid i Borussia er over. Det står fast, sier han til den tyske storavisen Bild.

- Jürgen er akkurat like nøye og nyskapende som han var på sin første arbeidsdag hos oss, tilføyer Watzke.

Dortmund-sjefen mener Klopp ikke viser noen tegn til at han trenger en miljøforandring.

- Vi har lenge vært på solsiden og gått fra suksess til suksess. Hvorfor skulle vi da bry oss med negative tanker når vi opplever vår første krise? Det er ikke en diskusjon en gang, sier styreformann Watzke.

Jürgen Klopp førte Dortmund til seriegull både i 2011 og 2012. Han nåværende kontrakt med klubben utløper først i juni 2018.

(NTB)