Dortmund ikke ute etter hevn i supercupfinalen

- Vi lar oss motivere av tapet sist.

 TAPTE ALT:  Borussia Dortmund tapte alt til Bayern München i fjor. I år håper Mats Hummels det går bedre. Foto: Patrik Stollarz / AFP / NTB Scanpix
TAPTE ALT: Borussia Dortmund tapte alt til Bayern München i fjor. I år håper Mats Hummels det går bedre. Foto: Patrik Stollarz / AFP / NTB ScanpixVis mer

Dortmund tapte alt til trippelmester Bayern München sist sesong. Lørdag møtes lagene igjen i den tyske supercupfinalen.

Dortmund røk 1-2 for Bayern i mesterligafinalen på Wembley i mai. Jürgen Klopps menn klarte heller ikke å forsvare bundesligagullet, som erkerivalen også tok fra dem med klar margin. I tillegg ble Dortmund slått på veien da Bayern også gikk til topps i den tyske cupen.

Mario Götze får ikke spille mot gamle lagkamerater i Borussia. Han er ikke i trening med laget etter skade.

Sjanse Til tross for de bitre nederlagene, hevder forsvarsspiller Mats Hummels at Dortmund ikke er på jakt etter hevn når Tysklands to beste lag barker sammen på nytt.

- Dette handler ikke om hevn. Vi lar oss motivere av tapet sist (mesterligafinalen). Vi har en sjanse til å slå Bayern München på vår eget stadion, sier Hummels.

Borussia Dortmund har tapt sine to siste supercupfinaler, mot Bayern (2012) og Schalke (2011).

Bayern ble forrige sesong første tyske lag til å vinne en trippel. Sportsdirektør Matthias Sammer ser fram til en ny duell med Dortmund.

- Motivasjonen er høy. Lørdagens kamp er en finale. Vi ønsker å spille godt og vinne. Kampen blir god reklame for tysk fotball, mener Sammer.

Den tyske supercupen har fått økt interesse de siste årene.

- Kampen blir TV-sendt i 195 FIFA-land. Det er bare 2000 ledige billetter igjen, sa bundesligadirektør Andreas Rettig onsdag.

(NTB)