Dortmund og Hertha vil trosse norsk karantene

Erling Braut Haaland kan komme til å spille for Borussia Dortmund lørdag. Det vil neppe få konsekvenser, signaliserer toppfotballsjef Lise Klaveness.

HAR RETURNERT: Erling Braut Haaland er tilbake i Tyskland. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
HAR RETURNERT: Erling Braut Haaland er tilbake i Tyskland. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Haaland har i likhet med Alexander Sørloth og Rune Almenning Jarstein returnert til klubblagene i Tyskland med et pålegg om at de skal i ti dagers smittekarantene.

Likevel melder de tyske mediene Kicker og Bild at de norske spillerne kan spille allerede til helgen dersom de avgir to negative coronaprøver, som Dagbladet meldte tidligere mandag.

Det kan ikke norske myndigheter hindre dem i å gjøre, mener toppfotballsjef i NFF, Lise Klaveness.

– Spillerne har ingen grunn til og skal ikke bryte regler, men norske myndigheters kompetanse og norske regelverks virkeområde stopper i dét spillerne drar ut av landet, sier hun til NTB.

Får ikke konsekvenser

På mandagens pressekonferanse om hasteuttaket til landskampen mot Østerrike, sa Klaveness ble karanteneproblematikken rundt utenlandsproffene et tema.

– Hvis reglene i de landene tillater spill, så kan ikke det få noen konsekvenser for disse spillerne. Det er ikke sikkert rent arbeidsrettslig heller, at de kan nekte å spille overfor sin egen arbeidsgiver fordi de ønsker å følge et annet regelverk enn det som gjelder i landet, sier hun.

Haaland og lagkameratene havnet i karantene etter at å ha hatt nærkontakt med coronasmittede Omar Elabdellaoui. Både Dortmund og Hertha fastslår at det er aktuelt å bruke spillerne i helgen.

– Tysk lov gjelder på tysk jord, fastslår Dortmund, ifølge nyhetsbyrået AFP.

– Når Rune har levert to negative tester, er han tilbake med resten av gruppen, uttaler Hertha Berlin.

– Brudd på karantenen

Kommunelegen i Oslo, Tore W. Steen, ga spillerne tillatelse til å reise hjem til Tyskland med henvisning til å være i karantene i ti dager. Tidligere mandag var kommunelegen klar på at spill til helgen ville være brudd på karantenereglene, da han ble kontaktet av Dagbladet.

– Eventuell spilling i karantenetida vil vi fra norsk side oppfatte som brudd på karantenen og ikke-overholdelse av forutsetningene som ble gitt for utreise, sa Steen.

Haaland og hans Borussia Dortmund møter Hertha Berlin og Jarstein lørdag. Samtidig kan Alexander Sørloth få muligheten til å spille for RB Leipzig mot Eintracht Frankfurt.

Ifølge AFP har RB Leipzig argumenterer med det samme som Dortmund og Hertha når det gjelder Sørloth.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer