Dortmund og Legia bak tidenes målfest i Champions League

Sju mål på de første 32 minuttene bidro til at Borussia Dortmunds mesterligamøte med Legia Warszawa vil bli husket for flere rekorder.

MÅLFEST: Felix Passlack sto bak ett av mange mål i kveldens kamp. Aldri er det blitt scoret flere mål i en Champions League-kamp. Foto: NTB Scanpix
MÅLFEST: Felix Passlack sto bak ett av mange mål i kveldens kamp. Aldri er det blitt scoret flere mål i en Champions League-kamp. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Dortmund var kjempefavoritter på forhånd og innfridde så det suste i 8-4-seieren. Samtidig bidro Henning Bergs tidligere polske arbeidsgiver så definitivt til underholdningen.

Den første drøye halvtimen ble et festfyrverkeri av sjeldent merke, og publikum hadde knapt funnet plassene sine på Westfalenstadion før det braket løs. De første 24 minuttene bød på hele fem scoringer, tre av dem til hjemmelaget.

Dermed var den første mesterligarekorden et faktum. Aldri tidligere i turneringens historie er det scoret fem mål på de første 25 minuttene av en kamp.

Prijovic-dobbel

Bare én gang er det scoret like mange mål i en førsteomgang i mesterligaen. Det skjedde i kampen mellom spanske Deportivo og Monaco i 2003. Den endte 8-3 etter 5-2 ved pause.

I Dortmund tirsdag sto det også 5-2 halvveis. Alle de sju målene kom i løpet av kampens første 32 minutter. At det endte 8-4 til slutt, gjorde kampen til den mest målrike i mesterligaens historie.

Det var for øvrig gjestene fra Polen som tok en overraskende ledelse etter bare ti minutters spill. Hovedrollen hadde en gammel norgeskjenning. I 2012 og 2013 var Aleksandar Prijović Tromsø-spiller, men tirsdag skapte han store problemer for Dortmund-forsvaret.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer