Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dortmund og Legia bak tidenes målfest i Champions League

Sju mål på de første 32 minuttene bidro til at Borussia Dortmunds mesterligamøte med Legia Warszawa vil bli husket for flere rekorder.

MÅLFEST: Felix Passlack sto bak ett av mange mål i kveldens kamp. Aldri er det blitt scoret flere mål i en Champions League-kamp. Foto: NTB Scanpix
MÅLFEST: Felix Passlack sto bak ett av mange mål i kveldens kamp. Aldri er det blitt scoret flere mål i en Champions League-kamp. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dortmund var kjempefavoritter på forhånd og innfridde så det suste i 8-4-seieren. Samtidig bidro Henning Bergs tidligere polske arbeidsgiver så definitivt til underholdningen.

Den første drøye halvtimen ble et festfyrverkeri av sjeldent merke, og publikum hadde knapt funnet plassene sine på Westfalenstadion før det braket løs. De første 24 minuttene bød på hele fem scoringer, tre av dem til hjemmelaget.

Dermed var den første mesterligarekorden et faktum. Aldri tidligere i turneringens historie er det scoret fem mål på de første 25 minuttene av en kamp.

Prijovic-dobbel

Bare én gang er det scoret like mange mål i en førsteomgang i mesterligaen. Det skjedde i kampen mellom spanske Deportivo og Monaco i 2003. Den endte 8-3 etter 5-2 ved pause.

I Dortmund tirsdag sto det også 5-2 halvveis. Alle de sju målene kom i løpet av kampens første 32 minutter. At det endte 8-4 til slutt, gjorde kampen til den mest målrike i mesterligaens historie.

Det var for øvrig gjestene fra Polen som tok en overraskende ledelse etter bare ti minutters spill. Hovedrollen hadde en gammel norgeskjenning. I 2012 og 2013 var Aleksandar Prijović Tromsø-spiller, men tirsdag skapte han store problemer for Dortmund-forsvaret.

Sveitseren sto bak begge gjestenes mål før pause, men kunne ikke forhindre at Dortmund tok tre særdeles fortjente poeng.

Dortmund-stjernen Marco Reus spilte sin første kamp på 185 dager og bidro med tre mål og én målgivende pasning. Den tyske landslagsprofilen har vært skadd siden forrige sesongs cupfinale.

Real-seier

Dortmund var klar for utslagsrundene i mesterligaen allerede før tirsdagens kamp. Seieren betyr at mannskapet til Thomas Tuchel er gruppeleder foran den siste runden.

Real Madrid, som også er klar for cupspillet, følger nærmest. Tirsdag ble det 2-1-seier borte mot portugisiske Sporting Lisboa. Franske scoringer av Raphaël Varane og Karim Benzema sørget for seieren.

Cristiano Ronaldo kunnet rundet 100 mål i europacupene med to scoringer tirsdag. Portugiseren må imidlertid vente på jubileet. Mot moderklubben Sporting Lisboa måtte han nøye seg med en målgivende pasning.

(NTB)

Borussia Dortmund541019-713
Real Madrid532014-811
Sporting Lisboa51045-73
Legia Warszawa50148-241

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!