TIL SEMIFINALE: Wolfsburg sikret seg i kveld semifinalebillett i den tyske cupen - i likhet med Borussia Dortmund. Foto: EPA / PETER STEFFEN / NTB Scanpix
TIL SEMIFINALE: Wolfsburg sikret seg i kveld semifinalebillett i den tyske cupen - i likhet med Borussia Dortmund. Foto: EPA / PETER STEFFEN / NTB ScanpixVis mer

Dortmund og Wolfsburg til semifinale

Møller Dæhli ikke med i Freiburg-troppen.

Borussia Dortmund måtte ha ekstraomganger, men sikret seg semifinalebillett i den tyske fotballcupen med 3-2-seier over Hoffenheim tirsdag.

At den målrike kampen endte med hjemmeseier skal Dortmund takke veteranen Sebastian Kehl for. 35-åringen avgjorde kampen i ekstraomgangene med et fantastisk langskudd fra 25 meter.

Kehl har gitt beskjed om at han legger opp etter årets sesong, og nå kan kanskje den trofaste Dortmund-tjeneren få avslutte med en cupfinale.

Hjemmelaget måtte klare seg uten skadde Mats Hummels og Marco Reus tirsdag, men tok likevel ledelsen ved Neben Subotic i kampens 19. minutt. Deretter utlignet Kevin Volland for Hoffenheim, før nevnte Subotic forærte gjestene ledelsen med en stygg blunder.

Pierre-Emerick Aubameyang utlignet så for Dortmund og i ekstraomgangene kom den avgjørende scoringen signert Kehl.

Uten Møller Dæhli Wolfsburg seiler på en medgangsbølge denne sesongen. Onsdag sikret klubben seg billett til semifinalen i den tyske fotballcupen.

Freiburg ble slått 1-0 på hjemmebane i kvartfinalen.

Ufortjent var det ikke. Serietoeren var best både i spill og sjanser - og misbrukte en rekke opplagte scoringsmuligheter underveis.

22 år gamle Ricardo Rodriguez ble kampens eneste målscorer fra straffemerket etter 18 minutters spill.

Få minutter senere fikk gjestene en kjempesjanse til å utligne, men alene med Wolfsburgs sveitsiske keeper Diego Benaglio måtte spissen Maximilian Philipp strekke våpen.

Danske Nicklas Bendtner kom inn i sluttminuttene for storscorer Bas Dost, men fikk ikke markert seg på annen måte enn at han bidro til å trygge seieren i land.

Freiburg-spiller Mats Møller Dæhli var ikke engang med i troppen til kveldens kamp.

(NTB)