Dortmund reddet fra konkurs

Får betalingsutsettelse.

Den kriserammede Bundesliga-klubben Borussia Dortmund ble i dag reddet fra konkurs. Det skjedde dagen før den børsnoterte klubben skulle søke om ny lisens hos den tyske fotballigaen DFL.

Et stort flertall av de frammøtte investorene fra stadionfondet Molsiris stemte etter langvarige diskusjoner for klubbledelsens redningsplan. Det skjedde under et krisemøte på flyplassen i Düsseldorf.

Hadde de vendt tommelen ned, ville den dypt gjeldstyngede klubben til André Bergdølmo blitt begjært konkurs.

Dortmund vant sitt siste av sine totalt seks tyske seriemesterskap så sent som i 2002. Laget vant mesterligaen i 1997. Etter søndagens nederlag for Stuttgart ligger laget på 12. plass i Bundesligaen.

Molsiris eies av Commerzbank, som for to år siden kjøpte Dortmunds hjemmearena Westfalenstadion for så å leie den ut igjen.

Den pengesummen har ikke Dortmund råd til å betale. Dagens avtale med investorene går blant annet ut på at Dortmund får betalingsutsettelse, og at det også skal sprøytes inn friske midler i klubben.

(©NTB)

(NTB-DPA)

LEVER VIDERE: Dortmund-spiss Ebi Smolarek og fansen kan glede seg til kamper også i framtida. Foto: SCANPIX/REUTERS
LEVER VIDERE: Dortmund-spiss Ebi Smolarek og fansen kan glede seg til kamper også i framtida. Foto: SCANPIX/REUTERS Vis mer