Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dortmund reiste kjerringa etter målorgie i Russland

Men det er rusk i det defensive maskineriet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Zenit-Dortmund 2-4 (0-2)

(Dagbladet): Akkurat som i fjor, er det ikke mye i den hjemlige ligaen som tilsier at Dortmund er et av de beste lagene i Europa.

Med 22 kamper unnagjort, ligger de gule og svarte hele 20 poeng bak suverene Bayern Munchen, og i helga fikk de stryk med 3-0 av et Hamburg-lag som lå på nedrykksplass.

Men i år som i fjor våkner Jurgen Klopps gutter når det er snakk om europacupspill.

Kanonstart Og fjorårsfinalisten brukte ikke lang tid på vise at de mener alvor også i år. Marco Reus gikk rett på målet til Zenit, ble taklet, men Henrik Mkhitaryan plukket opp den løse ballen og sendte gjestene i ledelsen.

Og vondt skulle bli verre for Luciano Spalettis menn. Bare minuttet etterpå doblet Reus ledelsen, og både kampen og 8-delsfinalen var langt på vei avgjort etter fem minutter.

Som om ikke det var ille nok måtte Andrej Arsjavin hinke av banen før kvarteret var unnagjort.

Både Reus og storscorer Robert Lewandowski hadde gode muligheter til å øke ledelsen før hvilen, men de klarte ikke helt å sette den siste spikeren i Zenit-kista.

Fire mål på 14 minutter Like før timen var spilt reduserte Oleg Sjatov for vertene etter at Roman Weidenfeller rotet seg ut på en bærtur av de sjeldne, før Dortmund og Lewandowski svarte umiddelbart med polakkens 16. Champions League-mål.

Men nok en gang skulle tyskerne slippe hjemmelaget inn i kampen. Straffesparket var kanskje av det billige slaget, men Hulks utførelse var det ingenting å si på. Via tverrliggeren til 2-3 før Lewandowski igjen ga Dortmund et trygt forsprang bare minutter senere.

Flere mål ble det ikke, og etter fire minutter overtid blåste dommer William Collum av målorgien.

Dermed har det tyske storlaget skaffet seg et glimrende utgangspunkt før returoppgjøret på Signal Iduna Park den 19. mars.

PÅ TUR: 
Med 22 kamper unnagjort, ligger de gule og svarte hele 20 poeng bak suverene Bayern Munchen, og i helga fikk de stryk med 3-0 av et Hamburg-lag som lå på nedrykksplass. Men i år som i fjor våkner Jurgen Klopps gutter når det er snakk om europacupspill. Foto: AFP PHOTO / OLGA MALTSEVA / NTB Scanpix
PÅ TUR: Med 22 kamper unnagjort, ligger de gule og svarte hele 20 poeng bak suverene Bayern Munchen, og i helga fikk de stryk med 3-0 av et Hamburg-lag som lå på nedrykksplass. Men i år som i fjor våkner Jurgen Klopps gutter når det er snakk om europacupspill. Foto: AFP PHOTO / OLGA MALTSEVA / NTB Scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart