Dortmund slapp med skrekken: - Frustrert

Borussia Dortmund tok tre poeng Mot Wolfsburg, men var til tider hardt presset.

SATT PÅ PRØVE: Erling Braut Haaland og Dortmund fikk tre poeng, men Xaver Schlager ga dem knallhard kamp. Foto: NTB Scanpix
SATT PÅ PRØVE: Erling Braut Haaland og Dortmund fikk tre poeng, men Xaver Schlager ga dem knallhard kamp. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
 • Wolfsburg - Borussia Dortmund 0-2 (0-1)

Borussia Dortmund hadde en solid start på oppgjøret mot Wolfsburg. Gultrøyene dominerte kampen, uten at de skapte de helt store sjansene innledningsvis.

Til pause hadde de ett skudd på mål.

Og ett mål.

- Litt frustrert

Det hakket også for Erling Braut Haaland i den første omgangen. Nordmannens beste involvering kom faktisk da han bommet totalt på ballen fra kloss hold.

Ballen rullet videre til en bedre plassert Raphaël Guerreiro - som trillet inn 0-1.

JUBEL: Erling Braut Haaland hyller lagkamerat Raphaël Guerreiro etter kampens første mål. Foto: NTB Scanpix
JUBEL: Erling Braut Haaland hyller lagkamerat Raphaël Guerreiro etter kampens første mål. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det var ikke hans dag i det hele tatt. Det stemte ikke. Dette må han tåle. Det går ikke på skinner hver enste kamp for han heller, sa Viasat-ekspert Morten Langli etter oppgjøret.

KAOS: Det har vært kaotiske tilstander for Erling Braut Haalands gamletrener, Alf-Ingve Berntsen, etter at det norske stjerneskuddet fikk sitt gjennombrudd i Champions League. Video: Rødt Kort Vis mer

Han fortsatte:

- Det har stort sett ikke stemt, og vi har sett at han er litt frustrert. Men sånn er det, alt kan ikke stemme hver kamp.

Det var også tydelig at Haaland ikke var fornøyd med seg selv ute på banen. Nordmannen ristet på hodet og slo ut med armene i noen situasjoner.

Slapp med skrekken

Smilet var tilbake for Haaland på vei inn til den andre omgangen. Nordmannen slo av en spøk til lagkameratene i det de tuslet ut på banen, men spøk ble fort til alvor.

Den andre omgangen var tre minutter gammel da Renato Steffen fikk en gigantsjanse for Wolfsburg. Angriperen ble spilt helt fri i bakrom, men han skuddforsøket strøk feil side av treverket.

Det var starten på en rekke sjanser for de grønne. Ginczek hadde en ny sjanse før Dortmund-keeper Bürki ble testet på et langskudd.

Dortmund var hardt presset, men greide å ri av stormen. På ekte Dortmund-vis.

BUNDESLIGA, LØRDAG

 • Borussia Mönchengladbach – Leverkusen 1-3 (0-1)
  Mål: 0-1 Kai Havertz (7), 1-1 Marcus Thuram (52), 1-2 Havertz (str. 58), 1-3 Sven Bender (81).
 • Freiburg – Werder Bremen 0-1 (0-1)
  Mål: 0-1 Leonardo Bittencourt (19).
 • Paderborn – Hoffenheim 1-1 (1-1)
  Mål: 0-1 Robert Skov (4), 1-1 Dennis Srbeny (9). Håvard Nordtveit var ubenyttet reserve for Hoffenheim.
 • Wolfsburg – Borussia Dortmund 0-2 (0-1)
  Mål: 0-1 Raphaël Guerreiro (32), 0-2 Achraf Hakimi (78).

For hjemmelaget måtte framover i banen, og det ga store rom til Dortmund offensivt. Og etter 78 minutter fikk plutselig Achraf Hakimi, Jadon Sancho og Erling Braut Haaland et hav av rom. De stormet i angrep, og Hakimi scoret alene med keeper.

Det var spikeren i kista, og gjør at Dortmund henger på i toppstriden før toppoppgjøret mot Bayern München tirsdag. Ett poeng skiller før Bayern møter Frankfurt 18.30 i kveld.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer