Dortmund-smell

- Irriterer meg noe voldsomt, sier Haaland.

Publisert
Sist oppdatert
  • Borussia Dortmund - Bayern München 2-3 (1-1)

Erling Braut Haaland (21) kom tilbake etter en liten skade og scoret to mål i midtuka. Det var en viktig opptur før møtet med den tyske fotballstormakten Bayern München lørdag kveld.

Haaland scoret også mot erkerivalen Bayern, men alt i alt ble det en tung kveld for Dortmund.

- Det er et knepent tap, det er nærme. Det er kjipt. Jeg har spilt mot dem tre ganger og ikke vunnet. Jeg kjenner jeg begynner å bli irritert av det. Det er blytungt, sier Haaland til Viasat.

Han sier noen av bommene irriterer ham «noe voldsomt».

Borussia Dortmund – Bayern München 2-3 (1-1)

Mål: 1-0 Marco Reus (45), 1-1 David Alaba (45), 1-2 Robert Lewandowski (48), 1-3 Leroy Sané (80), 2-3 Erling Braut Haaland (83).

Erling Braut Haaland spilte hele kampen for Borussia Dortmund. (NTB)

Annullert mål

Det skjedde mye i åpningsminuttene på Iduna Park. Storscoreren Robert Lewandowski ble spilt fri etter bare noen sekunder, og fyrte av. Skuddet hans gikk i nettveggen.

I motsatt ende spilte det som mange mener er Lewandowskis etterfølger, Erling Braut Haaland, seg til en god sjanse, og fikk lagt inn. Men lagkameraten var litt for langt vekk til å nå ballen Haaland serverte.

Tempoet forble høyt i oppgjøret mellom de to tyske gigantene, men det neste kvarteret kom ingen av lagene til spesielt store sjanser - før Dortmund brøt på midten, og Giovanni Reyna stormet framover i selskap med Haaland.

Reyna spilte ballen bort til jærbuen, som alene med keeper satte ballen hårfint utenfor mål.

Etter tjue minutter slapp Dortmund med skrekken da Lewandowki satte ballen i mål. Etter bruk av VAR, ble målet imidlertid annullert.

Endelig scoring

Dortmund kom til en kjempesjanse rett før pause, da Jadon Sancho serverte Axel Witsel på bakre stolpe. Den feide han over.

Men minutter seinere satt den endelig for gultrøyene.

Raphael Guerreiro la inn fra høyre, en ball Marco Reus enkelt kunne bredside i mål fra ti meter. Men Bayern svarte kontant:

David Alaba banket til på et frispark fra 16 meter, som gikk via en Dortmund-forsvarer og i mål.

Der Haaland bommet på en kjempesjanse rett etter pause, var Bayern mer effektive. Ballen ble lagt inn foran mål, der Lewandowski raget høyest og stanget Bayern i ledelsen.

Men Dortmund fikk fart på sakene, og kom til noen helt enorme sjanser. Og igjen skulle Bayern vise seg dødelige når de først kom til sjanser.

Haaland-scoring

Ti minutter før slutt la Leroy Sane på til 3-1 for Bayern.

Haalands instikt for å score mål dør imidlertid aldri: Sju minutter før slutt ble han spilt alene med keeper, og denne gangen fant han nettmaskene. Det tente om noe et ørlite håp for Dortmund.

Marco Reus hadde sjansen til å utlikne noen få minutter før full tid, men feide ballen over mål.

Robert Lewandowski scoret sitt andre mål for dagen da han puttet to minutter på overtid - men målet ble annullert.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer