SUPERDUOEN:  Mesut Ozil og Aaron Ramsey har funnet tonen i Arsenal. Foto: Odd Andersen / AFP / NTB Scanpix A
SUPERDUOEN: Mesut Ozil og Aaron Ramsey har funnet tonen i Arsenal. Foto: Odd Andersen / AFP / NTB Scanpix AVis mer

Dortmund snytt for straffe i dramatisk sluttspurt

Tre livsviktige poeng for Arsenal.

• Borussia Dortmund - Arsenal 0-1 (0-0)

(Dagbladet): Før kveldens fjerde kamp i gruppe F var fint lite avgjort i kampen om avansement til sluttspillet i den gjeveste europacupen. Arsenal, Dortmund og Napoli lå alle med seks poeng, og tre poeng i storoppgjøret på Signal Iduna Park ville gi vinneren et klart overtak før de resterende kampene.

Dortmund hadde så og si full kontroll den første timen, men det var Aaron Ramsey som etter 63 minutter kunne heade inn 0-1 til gjestene.

Kjedelig Det første kvarteret foregikk i veldig sømmelige former. Begge lagene kjente litt på hverandre, og den første halvfarligheten kom da Neven Subotic sendte ballen like uten for den høyre stolpen til Wojciech Szczesny.

Resten av omgangen ble ikke på noen måte et fyrverkeri, men etter 37 minutter fikk Henrik Mhitaryan en kjempemulighet. Fra 16-meter får han en utmerket skuddmulighet, men heller ikke denne gangen treffer de sorte og gule målet til Arsenal.

Like får pausen prøvde også Robert Lewandowski skuddfoten, men heller ikke polakken traff mellom stengene.

Dermed var det målløst da de to lagene trakk i garderoben etter ett tilleggsminutt.

Så tok det av Også etter pausen var det  hjemmelaget som kjørte kampen. Ikke engang fem minutter var spilt for Marco Reus om sider traff målet til Szczesny, men polakken var med på notene og fikk slått til corner med en meget kvalifisert redning.

Kun minutter senere var han igjen på plass med en god inngripen, og da returen gikk i mål sto hele tre Dortmund-spillere i offside.

Det lå et Dortmund-mål i lufta, men som så ofte i fotball går det da den andre veien. Arsenal kom på en sjelden visitt og etter en ball inn i feltet var det (selvfølgelig) Aaron Ramsey som dukket opp. Med pannebrasken fikk han den forbi Weidenfeller og 0-1 Signal Iduna Park.

Like etter var waliseren igjen frempå, men en meget våken Weidenfeller fikk blokkert. På den påfølgende corneren Nuri Sahin reddet skulle til Olivier Giroud på streken.

På overtid så det ut som Dortmund ble snytt for straffe, men dommeren blåste ikke da Lewandowski ble dratt ned i feltet.

Dermed tok Arsenal tre livsviktige poeng.